Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου Γρηγόρης Ρουμάνης στο ΡΑΔΙΟ ΟΛΥΜΠΟΣ

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου Γρηγόρης Ρουμάνης στο ΡΑΔΙΟ ΟΛΥΜΠΟΣ

 

Χθες το βράδυ, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, στο Ράδιο Όλυμπος βρέθηκε καλεσμένος ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις του Γιάννη Πρεάρη κι έτσι βγήκαν αρκετές ειδήσεις που αφορούν το Νοσοκομείο του νησιού.

Όπως ακούσαμε, στο Νοσοκομείο Καρπάθου   ξεκινούν οι αντι covid-19 εμβολιασμοί.  Πιθανή ημερομηνία η 4η Ιανουαρίου 2021. Αρχικά οι εμβολιασμοί θα αφορούν μόνο τους υγειονομικούς, δηλαδή τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου. Στη συνέχεια, θα υπάρξει πρόγραμμα σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που το Νοσοκομείο Καρπάθου θα ακολουθήσει. Ο κ. Ρουμάνης τόνισε ότι  «Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στον εμβολιασμό και να είμαστε καλοπροαίρετοι σε αυτή τη  διαδικασία. Ειδικά οι μεγαλύτεροι γνωρίζουν πόσοι έχουν σωθεί με τους εμβολιασμούς. Γλυτώσαμε από ασθένειες που ταλαιπωρούσαν την κοινωνία».

Στη συνέχεια ο κ. Ρουμάνης  μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται ώστε να λειτουργήσει μέσα στο 2021 η μονάδα τεχνητού νεφρού. Και εδώ έκανε αναφορά στο προσωπικό ενδιαφέρον που δείχνει ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης για το θέμα του Νοσοκομείου και της λειτουργίας του.

Σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Πρεάρη, με θέμα τις ειδικότητες των ιατρών που θα στελεχώσουν το Νοσοκομείο, ο κ. Ρουμάνης ανέφερε ότι πρόσφατα, μόλις πριν από δυο βδομάδες, ανέλαβε καθήκοντα ένας ορθοπεδικός: «Είμαστε στο γραφειοκρατικό κομμάτι των προσλήψεων…. Περιμένουμε να κλείσει η διαδικασία για έναν καρδιολόγο, δυο χειρουργούς έναν παθολόγο και έναν ακτινολόγο…. Εκτιμούμε ότι  έτσι θα έχουμε μια μεγάλη γκάμα, που έρχεται να προστεθεί σε 3 γενικούς γιατρούς, έναν παθολόγο, μια παιδίατρο, έναν γυναικολόγο και έναν οφθαλμίατρο.  ….Ώστε να έχουμε μια πλήρη ομάδα γιατρών, που θα καλύπτουν τις κύριες ανάγκες του νησιού κι όχι μόνο. …Έχει γίνει η επιλογή για αυτές τις ειδικότητες και περιμένουμε να κλείσει η γραφειοκρατική  διαδικασία του θέματος».

Όπως εξήγησε ο κ. Ρουμάνης: «Το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά ως νοσοκομείο. Υπάρχουν τα εξωτερικά ιατρεία, τμήμα επειγόντων, τεστ κόβιντ και η κλινική με 22 κρεβάτια. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε νοσηλεύσει αρκετούς ασθενείς. Να επισημάνω ότι πλέον περάσαμε από το Κ.Υ. στο Νοσοκομείο. ….Έχουμε καλύτερη οργάνωση, περισσότερο εξειδικευμένο και άξιο προσωπικό. Με βάση τη μαγιά από το Κ.Υ. έχουμε ένα νοσοκομείο το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις».

Ο κ. Ρουμάνης απαντώντας σε σχετική στην ερώτηση του κ. Πρεάρη εξήγησε ότι  ήδη έχει δημοπρατηθεί το θέμα του κόμβου και το θέμα των ομβρίων υδάτων και βρισκόμαστε στη διαδικασία να αναλάβει ο εργολάβος και να ξεκινήσει να τα εκτελεί.

Για την Κάσο τόνισε ότι το Νοσοκομείο Καρπάθου θα συνεχίσει να οργανώνει αποστολές γιατρών για να εξυπηρετούν τον εκεί πληθυσμό. Επίσης σχεδιάζεται η στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου Ολύμπου με δυο γιατρούς και μελετάτε η αναβάθμιση του περ. Ιατρείου, είναι σε σκέψη για καλύτερη αξιοποίηση του.

Μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραλαβής ασθενοφόρων από το Νοσοκομείο Καρπάθου. Εάν ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής κι αν γίνουν προσλήψεις, τότε ο κ. Ρουμάνης δε διαφωνεί στη σταθερή παρουσία ασθενοφόρου στην Όλυμπο.

Τέλος σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Πρεάρη, ο κ. Ρουμάνης ανέφερε ότι όσον αφορά τα εγκαίνια δε γνωρίζει πότε ακριβώς θα γίνουν, για εκείνον σημασία έχει η λειτουργία του Νοσοκομείου.