Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη 1951, ΡΟΔΙΑΚΗ Αναφορά στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη 1951, ΡΟΔΙΑΚΗ Αναφορά στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δυο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα φιλοξενεί η ΡΟΔΙΑΚΗ της 3ης Σεπτεμβρίου 1951.

Αθλητικά θέματα και τα δυο, το ένα έχει να κάνει με τον Γενικό αθλητισμό της Καρπάθου και όπως διαπιστώνει ο συντάκτης, το νησί αν και έχει όλες τις προϋποθέσεις για καλά αποτελέσματα είχε μείνει πίσω.

Το άρθρο κλείνει με αναφορά σε τρεις Καρπάθιους που διέπρεψαν στον στίβο. Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Σπανίδη, τον Ηλία Βογιατζιδάκη ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία στον αθλητή ρίψεων και φωτογράφο Φίλιππο Παπανικήτα ο οποίος από το 1932 έως το 1948 τίμησε τον ελληνικό αθλητισμό.

Το αμέσως επόμενο άρθρο αφορά τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, με την ίδρυση το 1946, είχε κερδίσει το κύπελλο της εφημερίδας “Η φωνή της Καρπάθου” του Χαρ. Κάσσιου. Και όπως αναφέρεται στο άρθρο του Γαβριήλ Μίσιου, τη χρονιά 1950-51 ο Ποσειδώνας έπαιξε με τέσσερις αθλητικούς ομίλους. Τον Πρωτέα Απερίου, τον  Απόλλωνα Βωλάδας, τονΑργοναύτη Πυλών και τον Άρη του Όθους και πέτυχε επτά νίκες. Αρχηγός και προπονητής του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ήταν ο Ιωάννης Μαργαρίτης και την ίδια περίοδο οι Καρπάθιοι της Αμερικής έκαναν έρανο για να βοηθήσουν την ομάδα.