Διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό πίτσα, στην Ιταλία, ο συμπατριώτης μας Κώστας Αννούσης!

Διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό πίτσα, στην Ιταλία, ο συμπατριώτης μας Κώστας Αννούσης!

Έφτιαξε την πίτσα του και διαγωνίστηκε στην κλασσική ιταλική κατηγορία και βγήκε πρώτος από τους διαγωνιζόμενους που συμμετείχαν από την Ελλάδα! Ο λόγος για τον συμπατριώτη μας, με καταγωγή το χωριό Σπόα της Καρπάθου, Κώστα Αννούση, που από τις 18 έως 22 Φεβρουαρίου  2023 ταξίδεψε στο Ρίμινι της Ιταλίας και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Pizza Without Borders 2023!

Ο γιαγωνισμός διοργανώθηκε από το περιοδικό Ristorazione Italiana, στο πλαίσιο της έκθεσης Beer&Food Attraction σε συνεργασία με την IEG – Italian Exhibition Group και με τη χορηγία της Περιφέρειας Emilia Romagna και της Ρωμαϊκής Ένωσης Πίτσας.

Οι διαγωνιζόμενοι διαγωνίστηκαν σε περίπου 800 τετραγωνικά μέτρα του περιπτέρου Α1, όπου για την περίσταση είχαν στηθεί 10 πλήρως εξοπλισμένοι σταθμοί παρασκευής πίτσας, με διαθέσιμους δύο ξυλόφουρνους.

Περισσότεροι από 20 κριτές στους φούρνους και χειριστές στα εργαστήρια προετοιμασίας συμμετείχαν στην αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων με έξι πίνακες κριτικής επιτροπής και πάνω από 70 επαγγελματίες στη γευσιγνωσία, που επιλέχθηκαν σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών των μεγάλων αλυσίδων πίτσας στην Ευρώπη – μεταξύ των οποίων ακριβώς ο Pizzikotto – που παρακολούθησε τους διαγωνισμούς και έκρινε τους συμμετέχοντες που προκαλούσαν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια των καινοτόμων διαγωνισμών μαγειρικής και ζευγαρώματος, με «πληγές» δημιουργικότητας στη σύνταξη επιδόρπιων πίτσας, τηγανητής πίτσας, πίτσας & μπύρας αλλά και με τα περισσότερα θεαματικοί αγώνες δεξιοτεχνίας όπως, για παράδειγμα, στον διαγωνισμό ακροβατικής πίτσας.

Ο Κώστας Αννούσης ενθουσιασμένος γράφει σε ανάρτηση του στο facebook:

“Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι…

Συμμετέχοντας σε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου σίγουρα, το σίγουρο είναι ότι αποκομίζεις είναι τεράστια εμπειρία!!

Προσωπικά, απέκτησα τιμητική διάκριση στην εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Rimini της Ιταλίας για το 2023.

Το συναίσθημα αυτής της στιγμής, μου έδωσε το έναυσμα να συνεχίσω να προσπαθώ ακόμα περισσότερο γι’ αυτό που αγαπώ!

Ευχαριστώ παρά πολύ όλους όσους είναι δίπλα μου σε αυτή τη προσπάθεια!

Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές καθως και στν @accademiapizzaioligrκαι τον πρόεδρο της που ήταν εκεί μαζί μας!

Ιδιαίτερα θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον @genovese.angelo.3 που με έχει αγκαλιάσει αλλά και καθοδηγήσει καθόλη την επαγγελματική μου πορεία.”

24.2.2023

Καρπαθιακά Νέα