Σεμινάριο στην Κάρπαθο από την ψυχολόγο Άρτεμις Αντωνίου: "Καταπολεμώντας τον σχολικό εκφοβισμό (bullying)"

Σεμινάριο στην Κάρπαθο από την ψυχολόγο Άρτεμις Αντωνίου: "Καταπολεμώντας τον σχολικό εκφοβισμό (bullying)"

 

Άρτεμις Αντωνίου

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα ως θεραπεύτρια

Η Άρτεμις Αντωνίου, BSc (Hons), MSc, ΣΕΨ, απέκτησε το πτυχίο της στην Ψυχολογία από το University of Reading της Μεγάλης Βρετανίας το 2002 και το μεταπτυχιακό της (MSc) στην Συμβουλευτική Ψυχολογία από το London MetropolitanUniversity στο Λονδίνο το 2004.

Εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία και στην εποπτεία συμβούλων και ψυχοθεραπευτών από το Ινστιτούτο Physis στο Λονδίνο για αρκετά χρόνια. Έχει διδαχθεί για τις ποικίλες πτυχές της θεραπευτικής διαδικασίας από αναγνωρισμένους στο χώρο τους επιστήμονες και θεραπευτές, όπως ο John Rowan, η Petruska Clarkson, η Emmy van Deurzen, ο David Purves – και συνεχίζει να μαθαίνει. Η έρευνα έχει αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς της.

Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και τις έχει παρουσιάσει σε πανελλήνια ακαδημαϊκά συνέδρια. Μεταξύ αυτών και το άρθρο με τίτλο “The Five Therapeutic Relationships”, στο επιστημονικό περιοδικό ‘Clinical Case Studies’ (Sage:California).

 

Διδάσκει σε σεμινάρια πάνω σε ενδιαφέροντα και σύγχρονα θέματα ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξης. Πιστεύοντας ότι οι πληροφορίες για θέματα ψυχολογίας πρέπει να είναι διαθέσιμες σε όλους, συμμετέχει κατά καιρούς σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα ψυχολογίας και συχνά αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

Εργάζεται ιδιωτικά σε δικό της χώρο στην Κάρπαθο και την Αθήνα, καθώς, επίσης, κάνει συμβουλευτική και θεραπεία μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου. Διεξάγει σεμινάρια και δίνει διαλέξεις κυρίως πάνω σε θέματα ανθρωπιστικής ψυχολογίας και ψυχοπνευματικής εξέλιξης (π.χ. σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κάρπαθο, Ρόδο, Βόλο).

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο “Ας μιλήσουμε για ψυχοθεραπεία” από τις εκδόσεις iWrite (Μάρτιος, 2015).

Είναι εγγεγραμμένo μέλος στους παρακάτω συλλόγους ψυχολόγων, συμβούλων ψυχολόγων:

 

Πιστοποιημένο μέλος του EuroPsy Basic – http://www.europsy-efpa.eu

Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) – http://www.seps.gr/

Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία(ΕΛΨΕ,ΣυΨ) – http://www.elpse.gr/

Διαθέτει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου με αριθμό 10843/05

22.11.2023

Καρπαθιακα Νέα