Σύντομα ανακοινώνεται συνδυασμός για τις δημοτικές εκλογές; Πως πάνε οι συνεργασίες στον Δήμο Καρπάθου;

Σύντομα ανακοινώνεται συνδυασμός για τις δημοτικές εκλογές; Πως πάνε οι συνεργασίες στον Δήμο Καρπάθου;

 Έντονος προβληματισμός και σειρά διαβουλεύσεων γίνεται αυτές τις ημέρες στον Δήμο Καρπάθου για το μεγάλο ζήτημα της αποκομιδής απορριμμάτων του νησιού. Για δεύτερο καλοκαίρι πιθανόν να οδηγείται σε ναυάγιο η προσπάθεια να μπει ιδιώτης έστω και για λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μια πρώτη αποδοχή στην ιδέα να υπάρξει ιδιώτης που να αναλάβει με την ημέρα και για σύντομο χρονικό διάστημα την μερική αποκομιδή και με συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως άλλωστε ήταν το αρχικό σχέδιο.

Το ερώτημα είναι αν θα συμφωνήσει σε αυτό το πλάνο κάποιος από τους δυο επιχειρηματίες, που ήδη έχουν κάνει κουβέντα με τον Δήμο Καρπάθου και βέβαια αν το κόστος παραμένει στο ίδιο επίπεδο.

Όπως και να έχει η υπόθεση των απορριμμάτων είναι και ένα crash test για τις σχέσεις των αντιδημάρχων και του εντεταλμένου συμβούλου με τον δήμαρχο, με δεδομένο ότι ενώ ο δήμαρχος ζήτησε συγνώμη από την Κάρπαθο, ενώ οι αντιδήμαρχοι και ο εντεταλμένος, που ουσιαστικά αποτελούν και τη διοίκηση, μιλούν για αποδεδειγμένο έργο που έχει γίνει και γίνεται στο νησί. Στα σίγουρα οι επόμενοι μήνες κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις για τα δημοτικά της Καρπάθου.

Ακούγεται πως συντομότατα θα ανακοινωθεί  και επίσημα παράταξη που  θα διεκδικήσει τον δήμο ενώ έντονες είναι οι συζητήσεις που αφορούν σημαντικό πρόσωπο που θα ηγηθεί νέας ομάδας.

 Όπως και να έχει ρόλο στις εξελίξεις έχει ο σημερινός δήμαρχος, κ. Νισύριος , ο οποίος αν αποφασίσει να κατέβει θα δρομολογήσει εξελίξεις τουλάχιστον για μια ακόμη παράταξη. Δηλαδή θα μετρήσουμε 3 παρατάξεις που διεκδικήσουν τον Δήμο του νησιού. Αντίθετα εάν δώσει το «δαχτυλίδι», σε πρόσωπο κοινής αποδοχής, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετρήσουμε  δυο παρατάξεις στις  δημοτικές εκλογές του 2023.

Αυτό το φθινόπωρο η εικόνα θα ξεκαθαρίσει και θα μάθουμε όχι μόνο εκείνους που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι και τις ομάδες τους αλλά και τις προθέσεις τους.

Πάντως η κοινωνία βράζει, υπάρχουν εντονότατες συζητήσεις για την επόμενη μέρα και το μέλλον του νησιού κι αυτή τη φορά οι ψηφοφόροι φαίνεται να έχουν απαιτήσεις και να ζητήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους υποψήφιους.

18.8.2022

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα