Συνεδριάζει το νέο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του δήμου Καρπάθου

Συνεδριάζει το νέο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του δήμου Καρπάθου

 

Μόλις χθες παρουσιάστηκε η νέα σύνθεση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενώ την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στις 13.30, ο δήμαρχος Καρπάθου ανακοίνωσε την συνεδρίαση του οργάνου προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση. 

Εκτός από τον κ. Νισύριο, ο οποίος και προεδρεύει του οργάνου, συμμετέχουν οι κ.κ., Γ. Δήμαρχος (αντιδήμαρχος – αναπληρωτής ΤΕΣΟΠΠ), Μανώλης Βασιλαράκης (αντιδήμαρχος), Νικόλαος Νταής (αντιδήμαρχος Β. Καρπάθου) και από πλευράς δήμου ο προϊστάμενος αυτοτελούς τμήματος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.

Επίσης και οι διοικητές Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Στρατού, Λιμενικού,της  Αεροπορικής μονάδας, ο διοικητής του Νοσοκομείου και ο προϊστάμενος της δασικής υπηρεσίας.

Συνολικά το ΤΕΣΟΠΠ αποτελείται από 11 μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου του νησιού.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου για το 2021 και θα γίνει με φυσική παρουσία των μελών του.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε το ΤΕΣΟΠΠ είχε συνεδριάσει στις 6 Νοεμβρίου 2020 με τα παρακάτω θέματα :

α)  Προτάσεις για την πρόληψη και καταστολή του COVID-19

β) Προτάσεις για εύρεση χώρου προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών σε περίπτωση που εισέλθουν στο νησί. Μάλιστα στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε αναφερόταν ότι το Συντονιστικό Όργανο θα συνεδρίαζε κάθε βδομάδα, προφανώς με το θέμα της πανδημίας σε προτεραιότητα. (Η συνεδρίαση επαναλήφθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2020).

Περιμέναμε να συνέλθει στις αρχές του καλοκαιριού, μετά τη μεγάλη φωτιά του Ιουνίου, ωστόσο αυτό δεν έγινε.

Θεωρούμε ότι στο τραπέζι της συζήτησης θα βρεθεί ο συντονισμός για την πανδημία, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης & αποφυγής της διασποράς του COVID-19. Επίσης αναμένεται να γίνει συζήτηση  για τα μέτρα πρόληψης σεισμών, καθώς την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση εκτάκτων καιρικών φαινόμενων. Ένα ακόμη ερωτηματικό είναι αν θα υπάρξει κάποια έκθεση για τις πρόσφατες φωτιές, για τα καμένα δάση, αλλά και την πυροπροστασία από την πλευρά του Δήμου Καρπάθου.

www.karpathiakanea.gr