Σύνθετο πολύωρο ορθοπεδικό χειρουργείο για πρώτη φορά στην Κάρπαθο!

Σύνθετο πολύωρο ορθοπεδικό χειρουργείο για πρώτη φορά στην Κάρπαθο!

 

Για πρώτη φορά  πραγματοποιήθηκε σήμερα, 23 Απριλίου 2024, στην Κάρπαθο ένα σύνθετο ορθοπεδικό χειρουργείο με διάρκεια 3 ώρες και με γενική αναισθησία 4 ωρών! Το χειρουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες των Καρπαθιακών Νέων, πήγε εξαιρετικά με την ασθενή να αναρρώνει αυτή την ώρα σε δωμάτιο του Νοσοκομείου της Καρπάθου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρόκειται για 44χρονη γυναίκα η οποία τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού. Εκεί εκτιμήθηκε η κατάσταση και οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν στο σύνθετο χειρουργείο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι το νοσοκομείο Καρπάθου διαθέτει απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό ώστε να μπορεί να γίνει μια τέτοια επέμβαση. Να σημειώσουμε εδώ ότι κατά τη διάρκεια της πολύωρης επέμβασης προσωπικό από την εταιρία που προμήθευσε το μηχάνημα c-arm ήταν στο Νοσοκομείο και βοήθησε στη συναρμολόγηση του ιατρικού υλικού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ομάδα του χειρουργείο είναι ο Δρ Παναγιώτης Ντειμεντές, χειρούργος  ορθοπεδικός, η Αναισθησιολογος  Δρ Στέλλα Κοντογιαννοπούλου, η Μαρία Βασιλαράκη βοηθός αναισθησιολόγου,η Μαρία Γιαβάση στην εργαλειοδοσία και ο Γιάννης Καρίκης στην κίνηση χειρουργικής αίθουσας.

Να αναφέρουμε βέβαια και όλο  προσωπικό, τους νοσηλευτές, την τεχνική υπηρεσία καθώς και την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου της Καρπάθου όπου είχαν ενεργό ρόλο στην όλη προσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά στην Κάρπαθο και αξίζουν τα συγχαρητήρια μας.

23.4.2024

Καρπαθιακά Νέα