Ο Μάνος Κόνσολας ζητά την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Το ζήτημα της ενίσχυσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κάσου με προσωπικό, αλλά και της αναθεώρησης των πρωτοκόλλων για την υποχρεωτικότητα της διακομιδής ασθενούς, αναδεικνύει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Τονίζει ότι το τραγικό περιστατικό με την απώλεια ενός κατοίκου της Κάσου, ανέδειξε και πάλι τα ιδιαίτερα προβλήματα της δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές.

Επισημαίνει ότι στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσο, και ενόψει των νέων προκηρύξεων, θα πρέπει να τεθεί κατά προτεραιότητα η ένταξη στην επόμενη προκήρυξη της μόνιμης θέσης Παθολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής αλλά και η ενίσχυση του με νοσηλευτικό προσωπικό και διασώστες.

Παράλληλα, αναφέρει ότι θα πρέπει να εξεταστεί και η απόσπαση ιατρού που υπηρετεί στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια, ο οποίος υπηρετούσε παλαιότερα στο νησί και έχει εκδηλώσει την επιθυμία να υπηρετήσει εκ νέου.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει, επίσης, ότι με δεδομένη την απόσταση που χωρίζει το νησί από το διοικητικό κέντρο και κυρίως τα μεγάλα νοσοκομεία της Ρόδου, της Κρήτης και της Αθήνας, θα πρέπει να αναθεωρηθούν και τα πρωτόκολλα για την υποχρεωτικότητα της διακομιδής ασθενούς.

Για νησιά, όπως η Κάσος, θα πρέπει να καθίστανται υποχρεωτικές οι διακομιδές μετά τη γνωμοδότηση του ιατρού που βρίσκεται εκεί και διαχειρίζεται το περιστατικό.

Δελτίο τύπου

22.4.2024

Καρπαθιακα Νέα