Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Ν. Χρυσοχόου από τον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Ν. Χρυσοχόου από τον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Κωνσταντίνου Ν. Χρυσοχόου.

Ο Κωνσταντίνος Χρυσοχόος ήταν ο πρώτος Καρπάθιος σκακιστής. Γνώρισε το ευγενές άθλημα από μηχανικούς που είχαν έρθει στην Κάρπαθο για δημόσια έργα, και οι οποίοι έπαιζαν τα απογεύματα στο καφενείο, όπου έμαθε παρακολουθώντας τους. Στην συνέχεια διδάχθηκαν από εκείνον και οι φίλοι του, όπως ο  Εμμανουήλ Παναγιώτου, ο κος Κωνσταντίνος Καραξής κ.α. οι οποίοι αποτέλεσαν την πρώτη γενιά Καρπαθίων σκακιστών.

Πάντοτε, η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τον Κωνσταντίνο Χρυσοχόοο ήταν το αδάμαστο πνεύμα του. Μέχρι πριν ακόμη και λίγα χρόνια, έστω και με την ασθενή του όραση, όταν πραγματοποιήσαμε το πρώτο θερινό σκακιστικό πρωτάθλημα προς τιμήν του, μας συμβούλευσε να μείνουμε πιστοί στα μαχητικά ανοίγματα, όπως εκείνο της άμυνας των δύο ίππων. Επίσης, θα τον θυμόμαστε για τα θετικά του σχόλια και για το ότι ποτέ δεν αρνήθηκε ούτε σε εμάς τους νεότερους την τιμή της συντροφιάς και των συμβουλών του.

Εκφράζουμε και πάλι τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Χρυσοχόου, ο οποίος θα θεωρείται εσαεί ο πατέρας του σκακιού στην Κάρπαθο.

Την δυσάρεστη είδηση πληροφορηθήκαμε σήμερα από την κυρία Σόφη Παναγιώτου, η οποία αντί στεφάνων, κάνει την δωρεά των 30€ στον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου λόγω, της αγάπης που είχε τόσο ο  Χρυσοχόος όσο και ο σύζυγός της, προς το σκάκι και τον Όμιλο.

24.10.2022

Καρπαθιακά Νέα