Σοβαρά τεχνικά προβλήματα με τη «Διαύγεια» τις τελευταίες ημέρες

Σοβαρά τεχνικά προβλήματα με τη «Διαύγεια» τις τελευταίες ημέρες

Τα τελευταία 24ωρα η σελίδα της «Διαύγειας» αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι δυνατότητες όσων θέλουν να εξυπηρετηθούν μπαίνοντας στην κομβική αυτή διαδικτυακή πύλη.

Όσοι έχουν επιχειρήσει να κάνουν κάποια αναζήτηση ή άλλη εργασία τις τελευταίες 3 ημέρες, δεν τα έχουν καταφέρει.

Η μη απρόσκοπτη λειτουργία εμποδίζει να προχωρήσουν έργα, συμβάσεις, ακόμα και πληρωμή εργαζομένων οι οποίοι δεν ευθύνονται σε τίποτα για αυτές τις καθυστερήσεις που προκαλεί η υπολειτουργία της «Διαύγειας».

Παράλληλα δεν είναι εφικτή η ενημέρωση που παρέχει υπό κανονικές συνθήκες και που ήταν και η ουσιαστική αιτία δημιουργίας της διαδικτυακής πύλης.

Για να γίνει πιο κατανοητή η σημασία που έχει η «Διαύγεια» αξίζει να σημειώσουμε ότι έως σήμερα έχουν αναρτηθεί πάνω από 41 εκατομμύρια έγγραφα ενώ κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται περί τα 2 εκατομμύρια αναζητήσεις από 190.000 χιλιάδες μοναδικούς χρήστες σε εβδομαδιαία βάση.

Προφανώς και κανείς από τους υπευθύνους δεν θέλει να παρατηρούνται τέτοια προβλήματα, όμως όταν μιλάμε για ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, θα πρέπει να έχουν προβλεφθεί και τρόποι εναλλακτικής λειτουργίας ενός τόσο σημαντικού για τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας συστήματος. Γιατί δεν πρόκειται για ένα «κρασάρισμα» κάποιων ωρών αλλά και για μία δυσλειτουργία που προκαλεί σοβαρά προβλήματα αλλά και πολλά ερωτηματικά για την καθυστέρηση αποκατάστασης της.

13.1.2023

πηγή www.eea.gr