Σπασμένος αγωγός στο λιμανάκι αναδεικνύει το σοβαρό θέμα με το αποχετευτικό δίκτυο στην παραλία στα Πηγάδια

Σπασμένος αγωγός στο λιμανάκι αναδεικνύει το σοβαρό θέμα με το αποχετευτικό δίκτυο στην παραλία στα Πηγάδια

Σπασμένο αγωγό στο λιμανάκι ανέδειξε συμπατριώτης μας με video στο facebook. Πρόκειται για βλάβη σε συγκεκριμένο αγωγό ο οποίος συνδέει παρακείμενη ξενοδοχειακή μονάδα με τον κεντρικό αγωγό. Το σπάσιμο σημειώθηκε στις πρόσφατες πλημμύρες που συνέβησαν στην Κάρπαθο στις αρχές του Δεκέμβρη 2022.

Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2022, συνεργεία του Δήμου Καρπάθου ασχολήθηκαν και εντόπισαν το πρόβλημα στη συνέχεια ειδοποίησαν την ξενοδοχειακή μονάδα να αποφύγει τη χρήση του δικτύου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης. Αύριο πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Καρπάθου θα  καθαρίσει τη μικρή λίμνη από λύματα και όμβρια, που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην αποκατάσταση της βλάβης.

Αυτά λέει το ρεπορτάζ μας, ωστόσο να επισημάνουμε ότι το αποχετευτικό δίκτυο, πριν  λίγα χρόνια, επιλέχθηκε να περάσει κάτω από την παραλία και όχι από τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα να ζούμε τις σημερινές δυσάρεστες για όλους καταστάσεις χωρίς ωστόσο να μπορούμε να μιλάμε για ριζικές λύσεις.

Μια από τις ομορφότερες και πολυσύχναστες ακτές τις Καρπάθου δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για τους αγωγούς των λυμάτων.

Το σχετικό video του συμπατριώτη μας

https://www.facebook.com/liragat/videos/668410221735834/

2.1.2023

Καρπαθιακά Νέα