Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Μιχαλιό του Φωκά. "Νόμος Περνάτε Καλά" η τελευταία φράση του, αφού η ζωή είναι ένα ψέμα

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Μιχαλιό του Φωκά. "Νόμος Περνάτε Καλά" η τελευταία φράση του, αφού η ζωή είναι ένα ψέμα

Μιχάλης Σακελλιάδης ή αλλιώς ο Μιχαλιός του Φωκά, γεννήθηκε στην Αμερική το τον Νοέμβριο του 1968, παιδί μεταναστών πολύτεκνης οικογένειας όπου οι γονείς του έφυγαν από το νησί τούς το 1960 για μια καλύτερη τύχη.

 Επέστρεψαν όλοι μαζί το 1973 όπου καί εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο νησί. Ευρέως γνωστός ως ο Μιχαλιός του Φωκά ένα παιδί της πιάτσας με όλους πάντα να έχουν να πουν μόνο έναν καλό λόγο γι’αυτόν. Ένας τύπος ανήσυχος που πάντα ήταν παθιασμένος με ότι έπιανε να ασχοληθεί.

Πολιτεύτηκε μια και μοναδική φορά στις Δημοτικές εκλογές του νησιού μας με τους ανεξάρτητους Έλληνες όταν του έκανε κλικ το κάλεσμα και ο λόγος των ανθρώπων της παράταξης αυτής που ήθελαν μια καλύτερη τύχη για το νησί του.

 Ήταν παντρεμένος με την Sandra Rondgen από Γερμανία και μαζί έκαναν ένα παιδί. Αυτός ήταν κι η μεγάλη του αγάπη. Ο μοναχογιός του! Ο Φωκάς του, ή άλλη του αγάπη το Εδέμ, όπου κάθε καλοκαίρι πέρναγε όλη η Κάρπαθος, στην κυριολεξία, για τον δουν και να τούς δεί,τα αισθήματα ήταν πάντοτε αμοιβαία !!!

Στις αρχές κάθε καλοκαιριού ο Μιχαλιός του Φωκά, με τον παιδικό του φίλο τον Βύζαντα, έπαιρναν πινέλο και μπογιά και πίσω από το Εδέμ, στον τοίχο, έγραφαν μαζί και ένα σύνθημα σε σχέση με την επικαιρότητα του νησιού ορισμένα απ’ αυτά είναι (ΠΑΝΙΆ ΠΛΩΜΕΜΑ- ΕΚΕΙΝΑ ΈΦΕΡΑ ΤΟΥΤΑ- ΤΑΛΕ. ΚΟΥΑΛΕ- ΜΟΥΖΕΝ ΣΤΑΧΤΕΝ) και το τελευταίο του που ακόμα σώζεται το ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΝΆΤΕ ΚΑΛΆ,  φράσεις όλο νόημα που θα μας ακολουθούν για πάντα!

Ανικανοποίητος, πάντα επιζητούσε το τέλειο σε όλα, τελειομανής αγνή ψυχή, καθαρός άνθρωπος , ντόμπρος, με αίσθημα ευθύνης, υπέρμαχος των αδικημένων… αυτός ήταν πάντα, να βγάλει το παντελόνι του να σου το δώσει έφτανε μόνο να το ζητήσεις.

Ο Μιχαλιός του Φωκά μας άφησε στα 51 του χρόνια προκειμένου να φύγει και να πάει σε άλλα μέρη δίπλα στην πολυαγαπημένη του μητέρα την Άννα που την αναζητούσε κάθε μέρα μεσα από τα ανήσυχα πάντα όνειρα του, όπως επίσης και στον φιλαράκο του και παιδικό του φίλο τον Θανάση Μπιζέκη (Βλάχο) .

από τον αδελφό του Γιάννη Φωκά Σακελλιάδη