Ένας χρόνος από το θανατηφόρο τροχαίο στην Άδεια Καρπάθου. Συγκινεί το εκκλησάκι στη μνήμη της Karina Bont- Schilder

Ένας χρόνος από το θανατηφόρο τροχαίο στην Άδεια Καρπάθου. Συγκινεί το εκκλησάκι στη μνήμη της Karina Bont- Schilder

Στις 15 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θανατηφόρο τροχαίο στο γεφυράκι της Άδειας που συγκλόνισε το νησί. Η εκτροπή του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου οδήγησε στην πτώση σε χαράδρα στο Γεφύρι της Άδειας Πυλών Καρπάθου.

Τι είχε συμβεί. Ζευγάρι Oλλανδών που έκαναν τις διακοπές του στην Κάρπαθο, το πρωί της 15ης Ιουλίου έκαναν τον γύρο της Καρπάθου. Φθάνοντας στο πολύ επικίνδυνο σημείο του δρόμου, στο Γεφύρι της Άδειας, ο σύζυγος, 55 χρονών, ο οποίος οδηγούσε, για άγνωστους λόγους, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου κι έπεσαν από μεγάλο ύψος στη χαράρδα του Γεφυριού.

Αφού ειδοποιήθηκε το 112 και το Νοσοκομείο Καρπάθου στις 3 μ.μ., έσπευσαν το Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, το ΕΚΑΒ, η ΕΛΛΑΣ όπου διαπίστωσαν νεκρή την 50χρονη γυναίκα και το άνδρα σε κατάσταση σοκ, με κακώσεις σε όλο το σώμα του. Και οι δύο φορούσαν ζώνες.

Τα έργα για το γεφύρι της Άδειας, όπως πρόσφατα ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα η Έπαρχος κα Νικολαϊδου, έχουν δρομολογηθεί και μάλιστα τόνισε ότι όταν ανέλαβε εκείνη δεν υπήρχε μελέτη στα συρτάρια.

Στο σημείο έχει τοποθετηθεί ένα μικρό αφιερωματικό εκκλησάκι στη μνήμη της Karina Bont- Schilder της νέας γυναίκας που σκοτώθηκε στο σημείο ενώ μετρήσαμε 12 ταμπέλες που προειδοποιούν τους οδηγούς για την επικινδυνότητα του σημείου.

Να υπογραμμίσουμε ότι η τοπική κοινότητα Μεσοχωρίου καθώς και πολλοί κάτοικοι, με αλλεπάληλες εκκλήσεις, εδώ και πολλά χρόνια, προσπαθούν για να γίνουν βελτιωτικά έργα στο γεφύρι της Άδειας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ωστόσο και φέτος πριν λίγες ημέρες ακόμη ένα παρόμοιο ατύχημα επιβεβαίωσε τις ανησυχίες της καρπαθιακής κοινωνίας. Αυτή την εποχή η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι οδηγοί πρέπει να οδηγούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο σημείο του επαρχιακού δρόμου.

πηγή Καρπαθιακά Νέα