Γοήτευσε το κοινό με τη βιόλα του ο συμπατριώτης μας Μιχάλης Καταχανάς στο χώρο της Δημ. Βιβλιοθήκης "Ν. Γ. ΜΑΥΡΗΣ" 

Γοήτευσε το κοινό με τη βιόλα του ο  συμπατριώτης μας Μιχάλης Καταχανάς στο χώρο της Δημ. Βιβλιοθήκης "Ν. Γ. ΜΑΥΡΗΣ" 

 

Λίγα λόγια για την συναυλία της Κυριακής 10/7 στην

Δημοτικη Βιβλιοθήκη <<Ν.Γ. Μαυρής>> Κάσου

Την Κυριακή 10/7 είχα την τιμή και την χαρά να παίξω μια σόλο συναυλία στην Δημοτική βιβλιοθήκη Νικόλαος << Γ. Μαυρής>> στο Φρυ Κάσου, στα πλαίσια του Θερινού Σχολείου Μαρξισμού που διοργανώνεται από από το Ινστιτούτο Δημιουργικής Φαντασίας (Institute Of Radical Imagination) και τον συμπατριώτη μας Άκη Μπρατσή. Στην συναυλία έπαιξα τέσσερα κομμάτια αυτοσχεδιαστικης μουσικής για σόλο βιόλα, τα οποία βασίστηκαν σε συνθέσεις από την Τζαζ και την Κλασική μουσική, καθώς και σε Παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, των Βαλκανίων και φυσικά της Κάσου.

Η χαρά ήταν διπλή, γιατί αφενός, θέλησα να τιμήσω με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια διοργάνωσης αυτών των διαφωτιστικών και γεμάτων ενδιαφέρον σεμιναρίων από τον κ. Άκη Μπρατσή και, αφετέρου να παίξω για μια ακόμα φορά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Ήταν επίσης και μια πολύ καλή ευκαιρία να ενωθούν οι συμπατριώτες μας με τους ανθρώπους που επισκέφτηκαν το νησί μας από σχεδόν όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης για να συμμετέχουν στα σεμινάρια, υπό μια ωραία συγκυρία, την παρακολούθηση μιας συναυλίας, μιας εκδήλωσης πολιτισμού.

Παρακολουθώντας μεγάλο μέρος των εν λόγω σεμιναρίων-συζητήσεων, ακούγοντας και συζητώντας, ένιωσα γεμάτος και ευτυχής για αυτές τις μέρες όπου η γνώση, ο πολιτισμός, η ευγένεια, και η αλληλεγγύη, ήταν τα γνωρίσματα του Θερινού Σχολείου Μαρξισμού και των συμμετεχόντων σε αυτό, ανθρώπων προερχόμενων από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, με κοινές όμως ελπίδες και όραμα για ένα πιο φωτεινό μέλλον για όλους.

Τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή του κ. Μπρατσή, είναι πολύ σημαντικές, καθως αποτελούν φάρο αισιοδοξίας τόσο για την πολιτιστική όσο και την οικονομική αναγέννηση της Η. Ν. Κάσου και δείχνουν τον δρόμο της κοινής δράσης και της αυτοοργάνωσης του Νησιού μας.

Θέλω να πιστεύω ότι η Συναυλία της Κυριακής της 10/7 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, εκτός από ένα δημιουργικό και ευχάριστο απόγευμα και μια ευκαιρία περαιτέρω ένωσης των Κασιωτών με τους συμμετέχοντες του Θερινού Σχολείου, ήταν και η αφετηρία μιας πολιτιστικής διεύρυνσης του σεμιναρίων του Ινστιτούτου Δημιουργικής Φαντασίας, με την παραλληλη διεξαγωγή ενός Φεστιβάλ Δημιουργικής Μουσικής που μπορούμε να διοργανώσουμε στο Νησί μας, ενώνοντας δυνάμεις και αυξάνοντας βήμα – βήμα την πολιτιστική προβολή και την οικονομική κίνηση της Κάσου, στηριζόμενοι πια στις δικές μας δυνάμεις, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος!!

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Άκη Μπρατσή, την ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ και τον Δήμο της Η. Ν. Κάσου.

Μιχάλης Καταχανάς

Ανάρτηση της ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ από τον Δήμο της Η. Ν. Κάσου