Θετεκούλα Μ. Γρίβα (1933-2022) "Όλα τα ζώα είναι όπως οι άνθρωποι μόνο που δε μιλούν"

Θετεκούλα Μ. Γρίβα (1933-2022) "Όλα τα ζώα είναι όπως οι άνθρωποι μόνο που δε μιλούν"

 

Η Θετεκουλα Μ. Γρίβα 1933-2022 είναι ακόμη μία γυναίκα της Ολύμπου που έχει ζήσει πάνω στα βουνά της. Με το τιμημένο Καβάι έφυγε πριν λίγες ημέρες για τον άλλο κόσμο. Ηταν μία πολύ ευγενική και πρόσχαρη, όλη της τη ζωή την πέρασε στα βουνά και στη βοσκικη, στα βουνά της Αχαμανιτας και του Κυμαρα.

Στα 35 της έχασε το μάτι της, από ενα κλαδί.. οταν πήγε να φέρει με μουλάρι κλαδιά για τον φούρνο. Για την μνήμη  ετοίμασε αυτό το αφιέρωμα ο Γιάννης Χατζηβασίλης. Την επισκέφτηκε πριν δέκα μέρες και αντάλλαξαν δύο-τρία λόγια. Στο Γιάννη έκανε εντύπωση ένα γατάκι που της έκανε συντροφιά. Το πόσο σημαντικό ήταν για αυτήν.

Αιωνία της η μνήμη και κουράγιο στα ανίψια της, που τόσο πολύ την φρόντιζαν, μέχρι το τέλος της ζωής της και στους λοιπούς συγγενείς.