Τιμήθηκε στην Κάρπαθο η επέτειος της ημέρας Εθνικής Αντίστασης της 9ης Μαΐου 1945 και της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Τιμήθηκε στην Κάρπαθο η επέτειος της ημέρας Εθνικής Αντίστασης της 9ης Μαΐου 1945 και της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Εορτάστηκε σήμερα, στην πλατεία του Επαρχείου η επέτειος της ημέρας Εθνικής Αντίστασης της 9ης Μαΐου 1945 και της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Χοροστατούντος του Ιερού Κλήρου της Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Ο Δήμαρχος Καρπάθου, η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, η εκπρόσωπος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας της Καρπάθου, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων, το Λύκειο Ελληνίδων Καρπάθου και ο Εξωραΐστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Απερίου «Η Ομόνοια», κατέθεσαν στεφάνια και ανθοδέσμες και τίμησαν τους ηρωικά πεσόντες αγωνιστές.

Ο εορτασμός της επετείου αυτής αποτελεί σίγουρα μία τελετή που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ή να υποτιμήσουμε. Η σημερινή εκδήλωση συμβάλλει ακριβώς στο ξεσκόνισμα της μνήμης μας.

Εάν δεν ανανεώνουμε περιοδικά την αντίθεσή μας στις φρικαλέες πρακτικές του ναζισμού, ο πολιτισμός μας θα υποστεί πλήγματα στη δημοκρατική του υπόσταση.

Δελτίο Τύπου

9.5.2023

Καρπαθιακά Νέα