Τίνα Ζαβολάκη: Αποχαιρετισμός στον Μιχαήλ Ευαγγέλου Χωρατατζή

Τίνα Ζαβολάκη: Αποχαιρετισμός στον  Μιχαήλ Ευαγγέλου Χωρατατζή

Ο δρόμος της ψυχής είναι μοναδικός και είμαστε πραγματικά τυχεροί αν συναντήσουμε στη ζωή μας ανθρώπους φύσει αισιόδοξους, ταπεινούς, και ανοιχτόκαρδους όπως ο πεθερός μου. Έφυγε για να συναντήσει την λατρεμένη του σύζυγο και τους συγγενείς που τόσο αγάπησε και ανέφερε το τελευταίο δύσκολο διάστημα…

Οι αναμνήσεις που αφήνει σε όλη του την οικογένεια, το φωτεινό του παράδειγμα και τα διδάγματά του θα μπορούσαν να γεμίσουν βιβλία πολλά.
Ήταν εκείνος που ήταν πάντα εκεί, σε κάθε χαρά, λύπη ή δυσκολία, για να βοηθήσει και να ευχηθεί μέσα από την καρδιά του πάντα το καλύτερο.

Εκείνος που έτρεχε σε όποιον συγγενή ή γνωστό είχε ανάγκη, για να τον κάνει να νιώσει καλύτερα με έναν καλό λόγο και λίγη συντροφιά.
Εκείνος που ήθελε το σωστό και το δίκαιο, κι αναζητούσε το καλό μέσα στους συνανθρώπους του.
Εκείνος που ευγνωμονούσε φωναχτά τον Θεό για τα δώρα που απλόχερα του χάρισε στη ζωή.

Εκείνος που επέλεγε στον καθημερινό του λόγο την ντοπιολαλιά της Καρπάθου, κι ας ήταν τρίγλωσσος, για να νιώθει πιο κοντά στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.
Εκείνος που πάλεψε να διατηρήσει ζωντανές τις αξίες για τις οποίες αξίζει να ζούμε αυτή τη ζωή: την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά, το ενδιαφέρον για το κοινό καλό, το έξυπνο χιούμορ, τη συμπόνια, το φιλότιμο, την αξιοπρέπεια, το ζεστό και φροντισμένο φαγητό γύρω απ’ το οικογενειακό τραπέζι, την υπομονή, τη σύνεση.

Θαρρείς και το βλέμμα του δεν άλλαξε ποτέ από μικρό παιδί, χαιρόταν όσο και τα εγγόνια του όταν τους έδινε σοκολάτες «στα κλεφτά» στις τσέπες τους. Ή όταν μας έλεγε αστείες ιστορίες για να ελαφρύνει τα πνεύματα και γελούσε κι εκείνος μαζί…

Στην τελευταία μας συνάντηση μάς είπε πόσο χαρούμενος και περήφανος νιώθει για όλους μας, λες και ήξερε πως ήταν η τελευταία φορά, κι ας τον διαβεβαίωνα ότι θα ειδωθούμε σύντομα πάλι, αρνούμενη το μοιραίο…
Ο κόσμος μας, οι Μενετές μας, η οικογένειά μας είναι πολύ φτωχότερη από σήμερα. Ένας Άνθρωπος Θησαυρός αναχώρησε για τους ουρανούς.

Καλό παράδεισο αγαπημένε μας πατέρα!

Θα’σαι πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας…

27.9.2023

Καρπαθιακά Νέα