Ένα θερμό «ευχαριστώ» στον ποιητή, Γιώργο Ν. Κανάκη από την Ελευθερία Μουρσελλά-Δράκου

Ένα θερμό «ευχαριστώ» στον ποιητή, Γιώργο Ν. Κανάκη από την Ελευθερία Μουρσελλά-Δράκου

Σοφία και Γιώργο, αδέρφια πολυαγαπημένα και άξια τιμημένα.

Χαράς στους γονείς σας που από ψηλά σας καμαρώνουν. Η Παναγία σας και ο Άι-Γιάννης, της Βρουκούντας να είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα της ζωής σας. Να σας δυναμώνουν και με οδηγό την πένα σας, την αγάπη για τον τόπο σας να γράφετε αυτά που ζήσατε και ζείτε μέχρι σήμερα.

Συγκίνηση και ανείπωτη χαρά αισθάνθηκα όταν παρέλαβα, Γιώργο, το εκλεκτό δώρο σου, τα υπέροχα βιβλία σου, τον «Κωσταντή» και το «Γυναίκες σονέτα».

Ο μπονέντης της Ολύμπου Καρπάθου δρόσισε την ψυχή μου και ζωντάνεψε τη μνήμη μου. Αυθόρμητα βρέθηκα νοερά στην Όλυμπο της Καρπάθου, στο χωριό που κάποτε υπηρέτησα ως δασκάλα. Το χωριό που κρατά σαν άγιο φυλαχτό την παράδοση, τα αγνά ήθη και έθιμα του, της τότε και τωρινής ζωής σας και την σπουδαία τοπολαλιά σας.

Κάθε σελίδα των γλαφυρών βιβλίο σου είναι στολισμένη με εικόνες, πιστά αντίγραφα, της όμορφης και γνήσιας ζωής σας που καθηλώνουν τον αναγνώστη και φανερώνουν το μεγαλείο και την ευαισθησία των νέων της Ολύμπου για πνευματική πρόοδο προς όφελος του τόπου τους.

Θαύμασα το προσκύνημά σου στην πλούσια ελληνική μας γλώσσα που τόσο επιδέξια χειρίζεσαι. Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις να γράφεις για τον τόπο σου για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν τα νέα παιδιά. Να μας προσφέρεις τους διαλεγμένος αθθούς και τα μοσκολούλουα από το περιβόλι της ψυχής σου.

Η λεπτή μυρωδιά τους ανακουφίζει τον αναγνώστη. Αν και το χωριό σας είναι τόσο άγονο όμως γέννησε παιδιά που πήραν σωστή παιδεία και απέκτησαν μία ζηλευτή μόρφωση. Παιδιά που τίμησαν και τιμούν την όμορφη και μοναδική για τον πολιτισμό της την Ελλάδα μας. Εύχομαι σε σένα, στην οικογένειά σου και στους δικούς σου, κάθε καλό στη ζωή σας.

Με εκτίμηση Ελευθερία Μουρσελλά-Δράκου

πηγή www.rodiaki.gr