Την μπάντα από τη Σαρδηνία «Tra Parola e Musica», φέρνει ο δήμος Καρπάθου, για δυο παραστάσεις

Την μπάντα από τη Σαρδηνία «Tra Parola e Musica», φέρνει ο δήμος Καρπάθου, για δυο παραστάσεις

Ο Δήμος Καρπάθου θα δώσει διαφορερική διάσταση στην φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού! Η ιταλική μπάντα “tra Parola e musica”, θα δώσει δυο μουσικές παραστάσεις, στο Πλαίσιο Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού,  στις 8/9/2022 , ημέρα Πέμπτη, στο Φοινίκι της Αρκάσας και στις 11/9/2022 , ημέρα Κυριακή, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Πηγαδίων.

Η ιταλική μπάντα «Tra Parola e Musica», έρχεται από τη Σαρδηνία έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, παρουσίαζει πρωτοτυπία στο πρόγραμμα της με επιτυχία στις περιοχές της Κάτω Ιταλίας κι όχι μόνο.

Σκοπός των μουσικών εκδηλώσεων, όπως αναφέρει το σκεπτικό της δημοτικής αρχής, είναι να δημιουργηθούν δεσμοί μεταξύ της Καρπάθου και των περιοχών της Κάτω Ιταλίας αλλά και να προβληθεί αναλόγως το νησί στις περιοχές αυτές. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση από Ιταλούς επισκέπτες, οι οποίοι αποτελούν παραδοσιακά μεγάλη «τουριστική δύναμη» για την Κάρπαθο. Θα γίνουν δύο μουσικές εκδηλώσεις εκ των οποίων η μία θα είναι σε τουριστικό οικισμό (Φοινίκι Αρκάσας) και η άλλη , η οποία που θα αποτελεί και το αποκορύφωμα της όλης δράσης θα γίνει στην πόλη των Πηγαδίων και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Σε αυτές τις μουσικές εκδηλώσεις, υπάρχει δυνατότητα σύμφωνα με το πρόγραμμα, να συμμετέχουν και Καρπάθιοι καλλιτέχνες ή να γίνει κάποιο χορευτικό υπό τους ήχους της παραδοσιακής καρπάθικης μουσικής , με σκοπό το πάντρεμα των δύο μουσικών παραδόσεων.
Προβλεπόμενος χρόνος κάθε μουσικής εκδήλωσης : 60 λεπτά

Καλλιτεχνικοί συντελεστές / Ονόματα συνεργατών:

  •  ANDREA CONGIA
  •  SILVIA CEI
  •  MARGARET VELLA
  •  ANNA FRONTEDDU
  •  CAMILLA BRUNO
  •  FABIANA MELONI
  •  WALTER DEMURU

  Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό 4.499,10 ευρώ. Συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και θα καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του Δήμου αφού έχει εγγραφεί εξειδικευμένη και επαρκής πίστωση στον Κ.Α 6474.0001 για «Διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού» του οικονομικού έτους 2022.

2.9.2022

Καρπαθιακά Νέα