Τρία χρόνια Σύλλογος ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΝΕΩΝ!

Τρία χρόνια Σύλλογος ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΝΕΩΝ!
Τρία χρόνια πέρασαν σήμερα από τη σύλληψη της ιδέας και την αρχή του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων!
Η προσπάθεια ίδρυσης του Σ.Α.Δ.Ν. ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 2018, όταν μετά την παρέλαση για την επέτειο της Εθνικής Επετείου στον Πειραιά, νέοι και νέες από όλα τα Δωδεκάνησα μαζευτήκαμε στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, στην οποία στήθηκε το 1ο Γλέντι Δωδεκανησιακής Νεολαίας. Τη μέρα εκείνη και με γνώμονα την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τα Δωδεκάνησα, προτάθηκε η ίδρυση του Συλλόγου.
Από εκείνη την ημέρα και μετά από μεγάλες προσπάθειες συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός ιδρυτικών μελών και έγιναν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη σύσταση του Σ.Α.Δ.Ν. Αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχει τουλάχιστον ένα ιδρυτικό μέλος από κάθε νησί της Δωδεκανήσου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ιδρυτικό μέλος του Αγαθονησίου, ο οποίος ήρθε με το πλοίο μέχρι τον Πειραιά να μας γνωρίσει, να υπογράψει και να επιστρέψει στο νησί.
Η πρώτη εκδήλωση αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη δημιουργία του Συλλόγου μας λόγω της δυναμικής της και μετά τη σύστασή του αποφασίστηκε η ετήσια διοργάνωση της. Μετά τη συμμετοχή των Δωδεκανήσιων νέων στην παρέλαση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά, η Δωδεκανησιακή Εστία ανοίγει για ένα γλέντι που μένει στην ιστορία. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα και να διασκεδάσουν τραγουδώντας και χορεύοντας με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων από όλα τα Δωδεκάνησα.
Ο Σύλλογος μας έχει αποφασίσει σε κάθε Δωδεκανησιακό Γλέντι να τιμάται και ένα νησί της Δωδεκανήσου. Στο 1ο Πανδωδεκανησιακό Γλέντι τιμώμενη ήταν η Κάρπαθο, η νεολαία της οποίας είχε την πρωτοβουλία του εγχειρήματος, ενώ στο 2ο Γλέντι μας την τιμητική του είχε το νησί της Λέρου μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ».
Σήμερα, εάν δεν υπήρχε η πανδημία που βασανίζει ολόκληρη την υφήλιο θα είχαμε το 3o ή το 4ο γλέντι μας και αυτές τις ώρες θα χορεύαμε και θα διασκεδάζαμε ενωμένοι. Όμως, ακόμη και την περίοδο της καραντίνας δε νιώσαμε μακριά ο ένας από τον άλλον. Με αφιερώματα στα όμορφα νησιά και τα τραγούδια της Δωδεκανήσου, με εβδομαδιαία quiz δωδεκανησιακών γνώσεων και άλλες διαδικτυακές δράσεις η νεολαία της Δωδεκανήσου.
Από την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 ο Σύλλογος έχει το πρώτο του Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από παιδιά με καταγωγή από Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Νίσυρο, Πάτμο και Ρόδο. Σημαντικό ενωτικό στοιχείο θεωρείται το λογότυπο του συλλόγου μας, όπου απεικονίζονται ο χάρτης της Δωδεκανήσου, ο βρακοφόρος του Αιγαίου, η γυναικεία φορεσιά του Καστελλορίζου καθώς και ο ιβίσκος της Ρόδου.
Ελπίζουμε σύντομα να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της πανδημίας και να μπορέσουμε για ακόμη μία φορά να γλεντήσουμε όλοι μαζί ως Δωδεκανήσιοι Νέοι!

Ήδη ξεκινήσαμε τα κυριακάτικα μαθήματα παραδοσιακών χορών και σύντομα θα ενημερωθείτε για τις επόμενες δράσεις μας και την πορεία προς το νέο Δ.Σ.