Γιώργος Τσαμπανάκης: Το ολοκαύτωμα της ΚΆΣΟΥ να αναγνωριστεί ως γενοκτονία από Ελλάδα, Τουρκία και Αίγυπτο

Γιώργος Τσαμπανάκης: Το ολοκαύτωμα της ΚΆΣΟΥ να αναγνωριστεί ως γενοκτονία από Ελλάδα, Τουρκία και Αίγυπτο

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ

“ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΣΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΞΑΝΤΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΩΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΧΕΔΙΒΑΤΟΥ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ”

του Γιώργου Νικ. Τσαμπανάκη,

Μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής

των Εκδηλώσεων της 200ης Επετείου

του Ολοκαυτώματος της Κάσου

(1824 – 2024)

Προς τον Δήμαρχο

και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρωικής Νήσου Κάσου,

Φρυ,

858 00 ΚΑΣΟΣ

Αθήνα, 7-5-2024

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Ηρωικής Νήσου Κάσου

και αγαπητέ φίλε Μιχάλη Ερωτόκριτε,

Σεβαστά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρωικής Νήσου Κάσου,

σε συνέχεια προηγούμενων συζητήσεων μας, σύνταξα την παρούσα επιστολή με την οποία προτείνω επίσημα τόσο σ’ εσένα όσο και στα σεβαστά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρωικής Νήσου Κάσου τη διατύπωση από το Σώμα του Δημοτικού σας Συμβουλίου κατά την προσεχή συνεδρίαση του Αυτοδιοικητικού Οργάνου, «Επίσημου Αιτήματος Αναγνώρισης του Ολοκαυτώματος της Κάσου ως Γενοκτονικού Ιστορικού Γεγονότος, τόσο από το Ελληνικό Κράτος, όσο κυρίως από τα διαπράξαντα, τα σχετικά εγκλήματα εις βάρος των Κασιωτών, κράτη, Τουρκική Δημοκρατία ως διάδοχου κράτους του Οθωμανικού Σουλτανάτου και Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου ως διάδοχου κράτους του Χεδιβάτου της Αιγύπτου».

Ευκταίον είναι η σχετική απόφαση να είναι ομόφωνη, όπως αρμόζει στην περίσταση, και να επιδοθεί από επίσημη αντιπροσωπία του Δήμου Η. Ν. Κάσου στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό της χώρας, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και στους αρχηγούς όλων των Ελληνικών Κοινοβουλευτικών κομμάτων. Θα πρέπει επιπλέον να θυροκολληθεί από επίσημη Αντιπροσωπία Κασιωτών, τόσο στην Τουρκική, όσο και στην Αιγυπτιακή Πρεσβεία της Αθήνας.

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι με τους σωστούς χειρισμούς και την απαιτούμενη διαχρονική στοχοπροσήλωση θα έρθει η ώρα, που θα τεθεί ενώπιον της Τουρκίας στο μελλοντικό τραπέζι της Αναγνώρισης της Αρμενικής, της Ποντιακής, της Ασσυριακής και μακράς σειράς άλλων γενοκτονιών, που διέπραξε και διαπράττει ως σήμερα το Τουρκικό Κράτος και το ζήτημα της απαράγραπτης Γενοκτονίας των Κασιωτών προγόνων μας.

Αγαπητοί συμπατριώτες, είναι αδύνατον όταν η Τουρκία φτάνει να αμφισβητεί επίσημα την Ελληνική κυριαρχία, μεταξύ άλλων, και στα γραφικά Κασονήσια, εμείς να θρηνούμε απλά τους νεκρούς μας και να τιμούμε ίσα-ίσα τη μνήμη τους. Αληθινή τιμή στη μνήμη τους αποτελεί η έγκριση της δια της παρούσης επιστολής κατατιθέμενης πρότασης και η επίμονη στοχοπροσήλωση σ΄ αυτήν μέχρι την οριστική ευόδωση των στόχων της.

Ελπίζοντας ότι θα αξιολογήσετε με τη δέουσα προσοχή και με την προοπτική της σε βάθος χρόνου την κατατιθέμενη πρότασή μου για

την προσφιλή μου Κάσο, αισιοδοξώ πως σύντομα θα τη δούμε υλοποιούμενη, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό το δρόμο για την αληθινή ηθική και υλική δικαίωση των χιλιάδων παθόντων Κασιωτών του 1824 και των απογόνων τους.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης.

8.5.2024

Καρπαθιακα Νέα