Ποινή κάθειρξης 12 ετών για βιασμό ανήλικου αγοριού στο Κ.Υ.Τ. της Κω - Ένοχος και για απόπειρα βιασμού στην Κάρπαθο

Ποινή κάθειρξης 12 ετών για βιασμό ανήλικου αγοριού στο Κ.Υ.Τ. της Κω - Ένοχος και για απόπειρα βιασμού στην Κάρπαθο

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δωδεκανήσου σε έναν 19χρονο Πακιστανό που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 15 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου για τον βιασμό ενός ανήλικου αγοριού στο Κ.Υ.Τ. της Κω.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου του αναγνώρισε ελαφρυντικό και μείωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό.
Ο κατηγορούμενος την 19η Ιουλίου 2019 και περί ώρα 23.00 οδήγησε σε θαμνώδη περιοχή ένα ανήλικο αγόρι και χωρίς τη θέλησή του, το έριξε επί του εδάφους, του κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο και το βίασε.
Ο κατηγορούμενος είχε συναντήσει νωρίτερα τον ανήλικο και του παρέστησε ψευδώς ότι θα τον πήγαινε στον πατέρα του κι έτσι τον έπεισε να τον ακολουθήσει και συγκεκριμένα τον έπεισε να τον πάρει στους ώμους του.
Ξαφνικά σταμάτησε σε ένα σκοτεινό σημείο και προέβη στις περιγραφόμενες πράξεις, τις οποίες διέκοψε γιατί ο ανήλικος φώναζε πολύ δυνατά και φοβήθηκε πιθανή σύλληψή του.
Ντύθηκε και πήρε τον ανήλικο από το χέρι και τον οδήγησε στο ΚΥΤ, ενώ στη διαδρομή τον απείλησε ότι αν μιλούσε γι’ αυτό που έγινε θα σκότωνε τον πατέρα του.
Ο ανήλικος, ωστόσο, επέστρεψε στον πατέρα του κλαίγοντας και διηγήθηκε τα όσα έγιναν με αποτέλεσμα ο πατέρας του να καταγγείλει το συμβάν στην αστυνομία.
Από την ιατροδικαστική έκθεση κλινικής εξετάσεως που διενεργήθηκε στον ανήλικο, προέκυψε ερυθρότητα της πρωκτικής χώρας, ενώ το συμπέρασμα αυτής είναι ότι ο ανήλικος έφερε σημεία δηλωτικά βίαιης εισόδου ξένου σώματος στον πρωκτό του.
Απολογούμενος ομολόγησε τις πράξεις που του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Ελπίδα Κύρμπαση.
-Το ίδιο δικαστήριο απασχόλησε υπόθεση με κατηγορούμενο για απόπειρα βιασμού και παράνομη οπλοφορία ακόμη έναν Πακιστανό που είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 4 μηνών ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου του αναγνώρισε και δεύτερο ελαφρυντικό και μείωσε την ποινή κάθειρξης που του επιβλήθηκε στα 5 έτη και 6 μήνες.
Κρίθηκε ένοχος ειδικότερα για το ό,τι στην Κάρπαθο, στις 7 Νοεμβρίου 2017 αποπειράθηκε να βιάσει μια ημεδαπή. Ενώ η παθούσα κοιμόταν συγκεκριμένα σε δωμάτιο του 3ου ορόφου ξενοδοχείου, ο κατηγορούμενος εισήλθε εντός του δωματίου από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, έριξε το σώμα του επάνω στο σώμα της και αφού την ξύπνησε λόγω της ασκούμενης πίεσης στο σώμα, με την απειλή μαχαιριού το οποίο είχε ακουμπήσει στο λαιμό της, την φιλούσε στο πρόσωπο, συνεχίζοντας να βρίσκεται επάνω στο ξαπλωμένο σώμα της για περίπου τρία λεπτά.
Διαρκούντος του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να την εξαναγκάσει να έλθει σε συνουσία μαζί του, λέγοντάς της χαρακτηριστικά «μαχαίρι, μαχαίρι, μη μιλάς» και παροτρύνοντάς την να βγάλει την πιτζάμα της, όταν δε η εγκαλούσα τού ζήτησε να πάει στο μπάνιο με σκοπό να τον αποφύγει, εκείνος της είπε ότι θα την ακολουθούσε, βάζοντας εκ νέου το μαχαίρι στο λαιμό και λέγοντας της «μην ανάψεις τα φώτα, μην μιλήσεις».
Ωστόσο η παθούσα κατόρθωσε να υπερνικήσει το φόβο της και φώναξε δυνατά «βοήθεια» με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος, υπό το φόβο της καταδίωξής του από διαμένοντες στο ξενοδοχείο και της σχεδόν βέβαιης σύλληψής του, να εγκαταλείψει την προσπάθεια εξαναγκασμού της σε συνουσία και να τραπεί σε φυγή, πηδώντας από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα σε διπλανό κοινόχρηστο μπαλκόνι και αναχωρώντας προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Σεβαστιανός Κούρκουλος.
-Αναβλήθηκε στο μεταξύ λόγω μη νόμιμης κλήτευσης του κατηγορούμενου η εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου υπόθεσης με κατηγορούμενο έναν Ιρανό ηλικίας 33 ετών για εξακολουθητικό βιασμό.
Την 13η Σεπτεμβρίου 2018, αφού οδήγησε μια ανήλικη, ηλικίας τότε 15 ετών, σε εγκαταλελειμμένη καλύβα εντός αγροτεμαχίου, ευρισκόμενου στην περιοχή Πλατάνι, με διάφορες απειλές αναφερόμενες στη ζωή της και στη σωματική της ακεραιότητα και με άσκηση σωματικής βίας την εξανάγκασε να κατεβάσει το εσώρουχο και το κολάν της και να έλθει σε συνουσία κατά φύση ή παρά φύση μαζί του. Την πράξη αυτή φέρεται να επανέλαβε και την 14η, 16η, 17η και 18η Σεπτεμβρίου 2018.