Χατζηκουτσός: Τα προβλήματα της καθημερινότητας ταλαιπωρούν την Κάρπαθο

Χατζηκουτσός: Τα προβλήματα της καθημερινότητας ταλαιπωρούν την Κάρπαθο

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρπάθου, Γιώργος Χατζηκουτσός, σε συνέντευξη του στα Καρπαθιακά Νέα παρουσίασε σειρά θεμάτων που απασχολούν καθημερινά το νησί κι ωστόσο  ακόμη δεν έχουν λυθεί και ταλαιπωρούν τους δημότες.

Το πρόβλημα στην προμήθεια καυσίμων του δήμου, φέρνει και φέτος(!) καθυστερήσεις στην αποκομιδή των απορριμμάτων!

Η έλλειψη χώρου στο κοιμήτηριο Πηγαδίων, θέμα που απασχολεί μεγάλο διάστημα την πρωτευουσα αλλά δεν υπάρχει ουσιαστική λύση. Μάλιστα ο κ. Χατζηκουτσός ανέφερε οτι από την περίοδο που ηταν Αντιδήμαρχος ο κ. Ζανάκης, υπήρχε εισαγγελική παραγγελία για να ολοκληρωθούν ορισμένες εκταφές ωστόσο δεν έγινε καμιά κίνηση. Σήμερα, με τη στενότητα που υπάρχει, θα οδηγηθούμε σε αυτή τη λύση; θα αναλάβει ιδιώτης εργολάβος τις εκταφές ή πρέπει να πληρώνουν οι δημότες; ρωτά ο κ. Χατζηκουτσός.

Το θέμα της υδροδότησης, ίσως να είναι το σοβαρότερο αφού αυτή τη στιγμή 9 αντλίες είναι εκτός λειτουργίας. Με αποτέλεσμα πολλές περιοχές των Μενετών και των Πηγαδίων, να μην έχουν νερό. Η παραγγελία των νέων αντλιών έχει γίνει αυτό όμως δεν δικαιολογεί την σημερινή κατάσταση. Με το φράγμα τι γίνεται; θα πέσει το νερό του στο δίκτυο και πότε προβλέπεται να γίνει αυτό; Ένας πίνακας ηλεκτρικού δικτύου ειναι ολο το θέμα;

Έντονα προβληματισμένος, ο προεδρος της τοπικής κοινότητας Πηγαδίων αναρωτιέται για την τουριστική σεζόν. Αυτά θα έπρεπε να έχουν λυθεί από τις αρχές της Άνοιξης κι οχι να φτάνουμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Μάη, ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα.