Συλλογή χρημάτων για τον εξοπλισμό του Ιατρείου της Ψερίμου από την Ομοσπονδία και τους νέους της Δωδεκανήσου!

Συλλογή χρημάτων για τον εξοπλισμό του Ιατρείου της Ψερίμου από την Ομοσπονδία και τους νέους της Δωδεκανήσου!

 

Τα Δωδεκάνησα δεν αποτελούνται μόνο από τα 12 μεγαλύτερα νησιά της περιοχής μας, αλλά και πληθώρα μικρότερων νησιών και νησίδων που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια και διαμένουν Δωδεκανήσιοι που “φυλάνε Θερμοπύλες” και χρειάζονται την ανάγκη μας.

Για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι, με πρωτοβουλία των κυριών Λίνα Χαραλαμποπούλου και Κατερίνα Βουρεξάκη, με “μπροστάρη” την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, η προσπάθεια εξόπλισης με το απαραίτητο ιατροτεχνολογικό υλικό και εξοπλισμό του Περιφερειακού Ιατρείου Ψερίμου.

Η Ψέριμος, γνωστή και ως Κάπαρη, βρίσκεται βόρεια της Κω και νοτιοανατολικά της Καλύμνου. Η επιφάνεια του νησιού είναι 14,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ο πληθυσμός του νησιού είναι περίπου 80 κάτοικοι το χειμώνα.

Το καλοκαίρι δέχεται αρκετούς τουρίστες από Κω και Κάλυμνο, υπάρχει δημοτική κατασκήνωση 5 στρεμμάτων, που φιλοξενεί εκεί ομάδες Προσκόπων από όλη την Ελλάδα και εξωτερικό,ενώ λειτουργεί και δημοτικό σχολείο.

Στο 3ο Γλέντι Δωδεκανησιακής Νεολαίας, θα υπάρχει ειδικός “κουμπαράς” ώστε να μαζευτούν χρήματα για την εξόπλιση του Ιατρείου Ψερίμου, καθώς και λίστα με τις ανάγκες του, όπως δώθηκε από τον οπλίτη ιατρό που το λειτουργεί.

Το Δ.Σ. του Σ.Α.Δ.Ν.

27.10.2022

Καρπαθιακά Νέα