3ήμερο Συνέδριο στην ΚΑΡΠΑΘΟ με θέμα «ΚΑΡΠΑΘΙΟΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» με τη συμμετοχή του Ακαδημαϊκού ΠΑΣΧΑΛΗ Μ. ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗ

3ήμερο Συνέδριο στην ΚΑΡΠΑΘΟ  με θέμα «ΚΑΡΠΑΘΙΟΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»  με τη συμμετοχή του Ακαδημαϊκού ΠΑΣΧΑΛΗ Μ. ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ

ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΑΡΠΑΘΙΟΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ Μ. ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗ

Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπάθου και Κάσου Κυρίου Αμβροσίου, το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει Τριήμερο Συνέδριο στην Κάρπαθο με θέμα «Καρπάθιοι στη Μικρά Ασία – Μικρασιατική Καταστροφή», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την τραγική εκείνη περίοδο (1922).

Το Συνέδριο θα γίνει σε τρία χωριά της Καρπάθου, όπου υπάρχουν Παραρτήματα του Ινστιτούτου. Συγκεκριμένα η πρώτη Συνεδρία θα γίνει στο Απέρι, την Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022, η δεύτερη στις Μενετές, το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 και η τρίτη Συνεδρία στην Όλυμπο, την Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022. Και οι τρεις Συνεδρίες θα αρχίζουν στις 7 το απόγευμα.

Στην οργάνωση του Συνεδρίου συνεργάζονται ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ομόνοια» Απερίου και οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Μενετών και Ολύμπου Καρπάθου.

Στο Συνέδριο θα παραστούν ο διεθνούς φήμης ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης και η Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Μαρία Κωνσταντουδάκη. Στους Συνέδρους, που θα κάνουν σχετικές ανακοινώσεις, περιλαμβάνονται και οι συμπατριώτες μας Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, διευθυντής του Ινστιτούτου και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Εμμ. Βασιλαράς, Πρόεδρος του Κεντρικού Παραρτήματος του Ινστιτούτου, Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου, Μιχαήλ Χανιώτης, Καθηγητής Φιλολογίας και πρώην Δήμαρχος και Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου, Εμμανουήλ Κασσώτης, Καθηγητής, Γιάννης Τσέρκης, Εκπαιδευτικός – Αγιογράφος, Ευμορφία Διακογεωργίου, Εκπαιδευτικός – Λαογράφος, Μιλτιάδης Μαντινάος, Καθηγητής Μουσικής, Μαριγούλα Κρητσιώτη, Λαογράφος, Ρούλα Κατωγυρίτη, Λογοπαθολόγος, Καλλιόπη Χατζηκωστή, τέως Υπάλληλος ΟΤΕ Καρπάθου και Μαρία Ανδριανοπούλου, Οικονομολόγος.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου θα είναι ελεύθερη.