Αδελφοποίηση ΓΕΛ Αρχαγγέλου – ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου ! Στις 6 Νοεμβρίου (καιρού επιτρέποντος), τα δύο σχολεία θα συναντηθούν «διαδικτυακά»

Αδελφοποίηση ΓΕΛ Αρχαγγέλου – ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου ! Στις 6 Νοεμβρίου (καιρού επιτρέποντος), τα δύο σχολεία θα συναντηθούν «διαδικτυακά»

του Γρ. Δρακόπουλου, εκπαιδευτικού

Πέρασαν τέσσερις μήνες από τη μέρα που επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά την πανέμορφη Κάρπαθο, ως επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η Διεύθυνση και οι συνάδελφοι του σχολείου μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και η φιλοξενία τους ήταν πραγματικά υποδειγματική. Υποσχεθήκαμε λοιπόν ότι η φιλία αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, αποφασίσαμε ότι τα σχολεία μας ΓΕΛ Αρχαγγέλου και ΓΕΛ Απερίου θα αδελφοποιηθούν! Η αδελφοποίηση είναι μια έννοια άρρηκτα δεμένη με τη φιλία, την αγάπη, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα!

Η υπόσχεση έγινε πράξη και με την ευκαιρία ευχαριστούμε για την άμεση έγκριση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και ειδικότερα τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Διεύθυνση Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, το Τμήμα δια Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης και Απασχόλησης.

Από εδώ και πέρα λοιπόν αρχίζουν οι κοινές μας δράσεις και συνεργασίες σε εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά και άλλα σημαντικά θέματα που μας προβληματίζουν. Η αδελφοποίηση θα δώσει τη δυνατότητα στα δύο σχολεία να γνωριστούν καλύτερα, να μάθουν τα πλούσια ήθη και έθιμα κάθε νησιού και να δεθούν πιο δυνατά μεταξύ τους. Ελπίζουμε λοιπόν ότι η όσο περνάει ο καιρός τα δύο σχολεία μας θα έρχονται όλο και πιο κοντά, παρότι μας χωρίζουν ορισμένα ναυτικά μίλια θάλασσας. Νοιώθουμε ήδη τον αέρα της Καρπάθου να ανεμίζει στον Αρχάγγελο!

Η πρώτη μας κοινή δράση αρχίζει την Κυριακή στις 6 Νοεμβρίου (καιρού επιτρέποντος), τα δύο σχολεία θα συναντηθούν «διαδικτυακά» καθαρίζοντας παραλίες των δύο νησιών! Φυσικά θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη δράσεις!

Αγαπητοί (αδέλφια) μας συνάδελφοι και μαθητές της Καρπάθου, οι σπόροι φυτεύτηκαν, ευχόμαστε ολόκαρδα οι σπόροι να καρποφορήσουν και η αδελφοποίηση αυτή να φέρει τους πιο όμορφους καρπούς και άνθη!

4.11.2022
Πηγή: www.dimokratiki.gr