Αντίο στον Πατριώτη Δωδεκανήσιο Αριστοτέλη Παυλίδη

Αντίο στον Πατριώτη Δωδεκανήσιο Αριστοτέλη Παυλίδη

Πλήθος κόσμου, φίλοι, γνωστοί και συγγενείς αποχαιρέτησαν σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τον «Τέλη μας», τον δικό μας άνθρωπο, έναν από τους τελευταίους πολιτικούς της παλιάς γενιάς που αγάπησε τα Δωδεκάνησα και την Κω, όσο τίποτε άλλο αφιερώνοντας τη ζωή του σε αυτά.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ναθαναήλ (ο οποίος υποδέχτηκε όλες τις αντιπροσωπείες από τα νησιά) και αφού κατέφτασαν φίλοι, συνοδοιπόροι και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών απ’ όλα τα Δωδεκάνησα.

 

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Δωδεκανήσου: Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο Γιώργος Νικητιάδης, ο Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης (συνοδευόμενος από τον Κώστα Δράκο και συνεργάτες του) και πολλοί Ρόδιοι στενοί φίλοι και συνεργάτες του Τέλη (Τάσος Σπανός, Τσαμπίκος Τριμομμάτης κ.α.), οι τοπικές αρχές Κω Δήμαρχος, έπαρχος, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι, τα μέλη του ΔΣ του ΔΙΙΚ, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων (τοπικών, Δωδεκανησιακών και παροικιακών).

Οι επικήδειοι συγκίνησαν προκαλώντας δάκρυα αλλά και μια γλυκιά νοσταλγία, όπως ακριβώς θα είναι «η ταινία του μυαλού» που θα παίζει σε επανάληψη όλες τις στιγμές που ζήσαμε με τον Τέλη, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κουμπάρος του από την Κάρπαθο, αλλά και όταν ο παιδικός του φίλος και μέλος του ΔΙΙΚ Θεοδόσης Διακογιάννης διηγήθηκε ανθρώπινες στιγμές από το διάβα της ζωής τους, όπως όταν τον ψήφισε για μια και μοναδική φορά στη ζωή του όπως είπε στις δημοτικές εκλογές και ο ατακαδόρος Τέλης του είπε «γρουσούζη μια φορά με ψήφισες κι έχασα τις εκλογές»…

Με θερμά χειροκροτήματα όταν εξήλθε η σορός που βάσταζαν ο αγαπημένος αδελφός του Τάσος, τα ανίψια και μέλη της οικογένειά του, αποχαιρέτησαν όλοι οι παριστάμενοι στον μεγάλο αύλειο χώρο του ναού του Αγίου Γεωργίου τον αγαπημένο τους Τέλη.

Ο ενταφιασμός πραγματοποιήθηκε στο παλαιό κοιμητήριο Κω κοντά στους αγαπημένους του γονείς κυρά Μαρίτσα και κυρ Αντώνη.

Η σορός του πρώην Υπουργού, Βουλευτή και Προέδρου στο ΔΙΙΚ Κω, Αριστοτέλη Παυλίδη έφτασε στις 11πμ στον ΙΝ Αγ.Γεωργίου και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Η πομπή ακολούθησε συγκεκριμένη διαδρομή καθώς επιθυμία του εκλιπόντος ήταν η σορός του να περάσει από ορισμένα χαρακτηριστικά τοπόσημα του νησιού μας όπως το Επαρχείο, το Δημαρχείο, οι Καμάρες, το σχολείο του και φυσικά το αγαπημένο του Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω. Εκεί, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου προέδρευε ο Αριστοτέλης Παυλίδης του είπε το δικό του ξεχωριστό τελευταίο »ΑΝΤΙΟ», με τον αντιπρόεδρο Νικόλαο Παπαντωνίου, συντετριμμένο, να αφήνει δαφνοστέφανο στο φέρετρο του (το οποίο έφτιαξε προσωπικά ο καλός φίλος και συνεργάτης του στο ΔΙΙΚ, Μηνάς Χατζηαντωνίου).

Παρόντες σε όλη τη διαδρομή ο αδελφός του Τάσος και ο επίσης αγαπημένος ανιψιός του Αριστοτέλη Παυλίδη, Αντώνης Γιαννικουρής, πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

 

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας τον επικήδειο εκφώνησε η Πρόεδρος  της Δ.Ε.Ε.Π. Δωδεκανήσου ΝΔ Ευτυχία Χαραλαμποπούλου:

“Θλιβερό προνόμιο έτυχε σε’ μένα σήμερα να αποχαιρετήσω εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας το εκλεκτό στελεχός της ,τον συνεπή αγωνιστή της παράταξης,τον επί 35 χρόνια Βουλευτή της και Υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη.

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης,ο Τέλης όλων των Δωδεκανησίων επέστρεψε για πάντα στην αγαπημένη του Κω,  από την οποία όμως ποτέ δεν έλειψε.
Έδωσε με τη γνωστή του γενναιότητα μάχη με την αρρώστια του και είναι η μόνη μάχη που έχασε.
Η Κως υποδέχεται και θα κρατήσει για πάντα κοντά της το εκλεκτό και αγαπητό τέκνο της, τον διακεκριμένο πολιτικό άνδρα, που πολύ αγάπησε και την ιδιαίτερη αυτή πατρίδα του και τα Δωδεκάνησα όλα.
Ο Τέλης αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων των νησιών μας,  αλλά και στη συμπαράσταση του στα προσωπικά προβλήματα των Δωδεκανησίων.
Υπήρξε αγαπητός,  όχι μόνο σε όσους τον ψήφιζαν , αλλά και σε Δωδεκανήσιους που ανήκαν σε αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις. Αντιμετώπιζε και τους πολιτικούς αντιπάλους με το ιδιόρρυθμο ,ζηλευτό και αφοπλιστικό χιούμορ του, με τη γνωστή επίθεση φιλίας και οικειότητας και με τον πειστικό του τρόπο .
Δεινός ρήτορας , καθήλωνε το ακροατήριό του είτε στη Βουλή είτε σε διάφορες εκδηλώσεις ή σε τηλεοπτικές εκπομπές και ήταν θαυμαστή η μνήμη του σε γεγονότα και πρόσωπα .
“Τα νησάκια μας “όπως τα έλεγε χαϊδευτικά ,οι άνθρωποι τους  όλοι εμείς θα θυμόμαστε πάντα με νοσταλγία τη συμβολή του αγωνιστή και φίλου Τέλη Παυλίδη στην ανάπτυξη της Δωδεκανήσου.
Θα θυμόμαστε την εργατικότητα του και την αεικινητικότητα του, το πάθος και το ήθος του, με την υπόσχεση ότι έχουμε εμπνευσθεί από όλες τις ανωτέρω αρετές του, που αποτελούν πλούσια παρακαταθήκη.
Ο Τέλης Παυλίδης ήταν Βουλευτής του Νομού μας από το 1977 -από τους αρχαιότερους -και τρεις φορές Υπουργός . Άφησε έργο από  όπου πέρασε και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό ως μέλος της ομάδας Βουλευτών στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ως Πρόεδρος της Δοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας , εκ μέρους του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη ,της Κεντρικής Διοίκησης του Κόμματος και των Βουλευτών μας,αποχαιρετώ σήμερα τον εκλεκτό πολιτικό άνδρα της παράταξής μας και τον κατευοδώνω με την αγάπη όλης της παράταξης και των στελεχών της.
Με συγκίνηση και αγάπη, με την ανωτέρω ιδιότητά μου αλλά και προσωπικά εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Καίτη και τις αγαπημένες του κόρες,  την αδελφή του Αγγελική ,τον αδελφό του Τάσο ,καθώς και το Μανώλη Γιαννικουρή και τον Αντώνη  Γιαννικουρή , που όλους υπεραγαπούσε .
Καλό ταξίδι στο φως!
Αιωνία η μνήμη σου αγαπητέ Τέλη!”

30.10.2022

Πηγή aegeanews.gr