Οι Αγώνες AEGEAN 600 θα περάσουν από την Κάρπαθο, τη γενέτειρα της θεάς Αθηνάς και το σπίτι του Προμηθέα!

Οι Αγώνες AEGEAN 600 θα περάσουν από την Κάρπαθο, τη γενέτειρα της θεάς Αθηνάς και το σπίτι του Προμηθέα!

Στις 4 Ιουλίου 2021, το Hellenic Offshore Racing Club (HORC) στην Ελλάδα θα διοργανώσει έναν νέο αγώνα θαλάσσιων σκαφών 600 ναυτικών μιλίων. Πρόκειται για έναν αγώνα που έχει σχεδιαστεί από ναυτικούς για ναυτικούς, στον οποίο η αθλητική πρόκληση θα ανταποκριθεί στη θρυλική ομορφιά των νησιών του Αιγαίου. Είναι η πρώτη φορά που μια θάλασσα, που προτιμάται από ποιητές, ζωγράφους και φιλόσοφους κατά τη διάρκεια των αιώνων, θα φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη θαλάσσια εκδήλωση που έχει τόσο αθλητικό όσο και περιβαλλοντικό συμβολισμό, καθώς το μήνυμα που θα διαβιβάσουν οι διαγωνιζόμενοι είναι «Ας σώσουμε τις θάλασσές μας».

Με την υποστήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης HELMEPA, η HORC στοχεύει να οργανώσει μια εκδήλωση με το μικρότερο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα. Επομένως, θα ληφθούν μέτρα για την εκπαίδευση και ενημέρωση των συμμετοχών σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση πριν από την έναρξη του αγώνα. Η Olympic Marine θα φιλοξενήσει τα σκάφη που συμμετέχουν και θα είναι μέρος αυτής της προσπάθειας ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μαρίνες στην Ελλάδα, που βρίσκεται βόρεια του Σουνίου, περίπου 70 χλμ. Νοτιοανατολικά του κέντρου της Αθήνας.

Οι θρύλοι της ιστιοπλοΐας του Αιγαίου είναι εμφανείς από την αρχή του αγώνα, με το Cape Sounion στην αρχή με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα. Τα πλοία θα πλεύσουν για τη Μήλο, το σπίτι της Αφροδίτης του Μίλου, το οποίο βρίσκεται τώρα στο Λούβρο του Παρισιού. Περιτριγυρισμένο από κυκλαδίτικο λευκό, θα φτάσουν στη γραφική Καλντέρα της Σαντορίνης, όπου το λευκό των σπιτιών αναμιγνύεται με τον ηφαιστειακό βράχο σε μια μπλε θάλασσα, δημιουργώντας μοναδικές αντιθέσεις και εικόνες. Θα συνεχίσουν προς το νοτιότερο νησί του Αιγαίου Πελάγους, την Κάσο, και αφήνοντας την Κάρπαθο στα αριστερά, τη γενέτειρα της θεάς Αθηνάς και το σπίτι του Προμηθέα, θα φτάσουν στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών της Ρόδου. Το μάθημα θα συνεχιστεί προς τη γραφική Κω και την Κάλυμνο, το νησί των σφουγγαράδων, ενώ στο δρόμο οι ναυτικοί θα συναντήσουν δελφίνια και πολλά όμορφα μικρά νησιά, το καθένα με τη δική του ιστορία.

Στη συνέχεια, ο στόλος θα πλεύσει δίπλα στα πολύχρωμα νησιά του Φαρμακονησίου και του Αγαθονήσι, και θα συνεχίσει προς την Ικαριακή Θάλασσα, μια θάλασσα που προσφέρει πολλούς ενθουσιασμούς στην ιστιοπλοΐα. Οι ναυτικοί θα συναντήσουν την Πάτμο, το νησί του Αγίου Ιωάννη και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης και θα κατευθυνθούν προς την κοσμοπολίτικη Μύκονο και τη Δήλο, τη γενέτειρα του Απόλλωνα. Τα τελευταία νησιά της διαδρομής θα είναι ο Γιαρός και η Κέα. Τέλος, οι διαγωνιζόμενοι θα κοιτάξουν δυτικά στον Ναό του Ποσειδώνα και αυτό θα σηματοδοτήσει το τέλος της περιπέτειας ιστιοπλοΐας και του αγώνα.

Μέσω οργανωμένων εκδρομών, οι συμμετέχοντες και οι φίλοι τους και τα μέλη της οικογένειάς τους θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της Αθήνας πριν από την έναρξη του αγώνα, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα οι συνοδούς θα μπορούν να συμμετάσχουν σε παρόμοιες οργανωμένες εκδρομές εκτός της Αθήνας.

Στόχος του HORC είναι να συμπεριλάβει αυτόν τον αγώνα μεταξύ των διεθνών κλασικών υπεράκτιων αγώνων των 600 nm, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να πλέουν στη θάλασσα που θεωρείται το λίκνο του δυτικού πολιτισμού. Οι διοργανωτές υπόσχονται να προσφέρουν σε όλα τα πληρώματα εξαιρετική φιλοξενία, μια καλή οργάνωση και ανυπομονώ να καλωσορίσουν όλους στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2021 στην πρώτη έκδοση του AEGEAN 600.

Δελτίο τύπου