ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

                                        ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξανδρου Γεωργιάδη, που πραγματοποιήθηκαν στην Κάρπαθο, στις 7-8-9 Αυγούστου 2022,  δικαίωσαν  όλους εμάς, που πριν από έναν χρόνο περίπου οραματιστήκαμε και αγωνιστήκαμε για την ανάδειξη ενός σημαντικού πατριώτη, με καταγωγή από το νησί μας. 

Ευχαριστούμε για την αιγίδα: Το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων, τον Σύλλογο Απανταχού Καρπαθίων

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές:  Δήμο Καρπάθου, ΚΟΠΑΠ, Επαρχείο Καρπάθου και Ηρωικής Κάσου, τους συλλόγους Οθειτών: «Εργασία και Χαρά» και «Άρη» Όθους, τον «Ζέφυρο» Οθειτών,  «Άγιος Παντελεήμων» και «Όμηρος» Οθειτών Αμερικής, Karpathian Progressive Association of Australia.

Ευχαριστούμε τις Εκδόσεις «Λιβάνη» για την προσφορά ικανού αριθμού αντίτυπων του βιβλίου «Κωδικός Γκάντερ: ο άνδρας που σημάδεψε την πορεία του πολέμου», ώστε να διατεθούν στα σχολεία της Καρπάθου.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Τσαμπανάκη, Σύμβουλο Πολιτισμού του Επαρχείου Καρπάθου και Ηρωικής Κάσου, για τις πολύτιμες υποδείξεις του σε θέματα διαχείρισης γραφειοκρατικών διαδικασιών με διάφορους φορείς.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς: Δήμο Καρπάθου, ΚΟΠΑΠ, Επαρχείο Καρπάθου και Ηρωικής Κάσου, τους συλλόγους Οθειτών: «Άγιος Παντελεήμων» και «Όμηρος» Οθειτών Αμερικής, Karpathian Progressive Association of Australia.

Ευχαριστούμε την συγγραφέα, ιστορικό, πρέσβη επί τιμή, κ. Τομαή,  για την παρουσία της και την γλαφυρότητα με την οποία παρουσίασε και τις δυο μέρες τη ζωή του Αλέξανδρου Γεωργιάδη.

Ευχαριστούμε για την καλή συνεργασία μας, την κ. Καπλάνογλου, την κ. Φωτεινή Χαλκιά και την κ. Νάζου από τον ΚΟΠΑΠ και το Επαρχείο αντίστοιχα, που παρά τον φόρτο της εργασίας τους στάθηκαν σε κάθε ανάγκη, δίπλα μας.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Ομοσπoνδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων,Γιάννη Φραγκούλη και αντιπρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων, Γιάννη Καραϊτιανό, που μεσολάβησαν να έλθουμε σε επαφή με σημαντικούς φορείς,  χρήσιμους για τις εκδηλώσεις μας.

Για το θεατρικό δρώμενο «Ο πατέρας μου Αλέξανδρος», ευχαριστούμε: τον συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη, τον σκηνοθέτη, Μιχάλη Ζωγραφίδη, τους ηθοποιούς Γιώργο Ρούσσο και Νίκο Καλλή, τις αφηγήτριες,   Έφη Ιωαννίδου και η Ευδοξία Σακελλιάδου, τον Μανόλη Κοντονικόλα για τα σκηνικά, την Έφη Νιχωρίτη για την μουσική επένδυση, την βοηθό σκηνοθέτη, Ευτυχία Χατζημπύρου, τον Γιάννη Χατζηβασίλη και την Δέσποινα Σκούλου στους ειδικούς ρόλους τους. Ευχαριστούμε, επίσης, το ξενοδοχείο, «Ηλέκτρα», που φιλοξένησε τις πρόβες του δρώμενου.

Ευχαριστούμε το Ράδιο Όλυμπος για την χορηγία επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε τα «Καρπαθιακά Νέα» και τον Μανόλη Δημελά που, από το ξεκίνημα των εκδηλώσεών μας και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, στάθηκε συμπαραστάτης μας, αφιερώνοντας τεχνογνωσία και εργατοώρες, ώστε να επικοινωνήσει με τον καλύτερο τρόπο τις δράσεις μας και την λογική τους.

Ευχαριστούμε τον φίλο Κώστα Τουλάτο, ερευνητή του παραδοσιακού χορού, ο οποίος μας δάνειζε τον σύνδεσμο zoom της σχολής του, «Ηγέχωρος», ώστε να έχουν διάρκεια οι διαδικτυακές συζητήσεις μας.

Ευχαριστούμε την Θεανώ Στεφανή που, στο μετέπειτα,  έφτιαχνε τους συνδέσμους zoom, που έκανε, επίσης, την πρώτη μετάφραση της επιστολής του Πήτερ Γεωργιάδη κι ακόμα,  που μεσολάβησε για την εξ αποστάσεως συνομιλία με την υπέργηρα Ελένη Σαρρή, ανιψιά του Αλέξανδρου Γεωργιάδη, ώστε να έχουμε τις ζωντανές γι αυτόν, μαρτυρίες της.

Ευχαριστούμε τον Σπανό Δημήτρη, μουσικολόγο και ερευνητή του παραδοσιακού χορού, από το Σοφικό Εβρου, για τις δικές του πληροφορίες, με αναφορά τις σημερινές μνήμες για τον Γεωργιάδη, στην περιοχή κι επίσης, γιατί μας έφερε, σε ενδιαφέρουσα για το θέμα,  επαφή με τον Κώστα Δούλια.

Ευχαριστούμε τον Κώστα Δούλια, γεωπόνο, από το Σουφλί. Ο Κώστας, σε διαδικτυακή συζήτηση μας εξιστόρησε την συνεργασία του πατέρα του, Γιώργου Δούλια, φωτογράφου, με τον Γεωργιάδη. Ο λόγος και η εικόνα του βγήκε στον αέρα από μέλος της επιτροπής. Χρησιμοποιήθηκε επίσης στο θεατρικό.

Ευχαριστούμε τον Τάσο Αναστασίου, σύζυγο της Δόξης Σακελλιάδη, που έκανε πιο επαγγελματική μετάφραση της επιστολής του Πήτερ Γεωργιάδη.

Ευχαριστούμε τον Πήτερ Γεωργιάδη για την συγκλονιστική του επιστολή, όσον αφορά το πώς βίωσε τις τραγικές πολεμικές εμπειρίες του πατέρα του και αντίληψη του για επετειακές τιμητικές εκδηλώσεις. Στην ουσία, η συγκεκριμένη επιστολή έδωσε το στίγμα στις εκδηλώσεις μας.

Ευχαριστούμε τους δασκάλους: Κώστα Κωσταντάρο, Ελένη Φελουζή, Γιώργο Αργυρό,  Ελένη Επιτρόπουλου και τους μαθητές με τους οποίους συνεργάστηκαν για ζωγραφικά έργα, από την ζωή του Γεωργιάδη.

Ευχαριστούμε την Ζωή Παπακώστα που συντόνισε εργαστήρι ζωγραφικής για αντίστοιχα έργα από τα παιδιά του Όθους, καθώς επίσης τον πάτερ Δημήτριο για την παραχώρηση της αίθουσας, στην οποία έλαβε χώρο το εργαστήρι.

Ευχαριστούμε την Καλλιρρόη Νισύριου που κατεύθυνε μαθητές, ώστε να γράψουν εντυπώσεις τους από την δράση του Γεωργιάδη.

Ευχαριστούμε την την Νικολέτα Σοφίλα, πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Κάσου που, ως γραφίστρια, κάλυψε ανάγκες μας, οι οποίες δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν στην Κάρπαθο.

Ευχαριστούμε την Χατζηγιαννάκη Φωτεινή για την  ευθύνη της να επικοινωνεί και να συγκεντρώνει τις προσφορές από τεχνικούς ήχου και εκτυπώσεων

Ευχαριστούμε τον Δήμο της Ηρωικής Κάσου  κι όλους τους υπεύθυνους, τον Δήμαρχο Μιχάλη Ρωτόκριτο,  τον  Ηλία Μαστροπαύλο , πρόεδρο ΚΩΔΕΔΗΚ και ξανά τον Φραγκούλη, τον Βιντιάδη κι όλους, που με ή  χωρίς τους θεσμικούς ρόλους τους ενεργούν, ώστε να παιχθεί το  θεατρικό δρώμενο, «Ο πατέρας μου Αλέξανδρος», στην Κάσο, στις 20/8/2022.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Κρητσιώτη   που αναλαμβάνει την διαμονή των συντελεστών του δρώμενου, στην Κάσο.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Όθους, Μιχάλη Χαψή για την βοήθειά του.

Ευχαριστούμε την Φωτεινή Λυριστάκη, την Αννα Χατζηαντωνίου, την Μαριγούλα Τσαπούκη, την Καλλιόπη Σαϊτη, την Μαίρη Δεμερτζιδάκη, την Αννα Λέου, που ετοίμασαν πεντανόστιμα μελομακάρονα, ώστε να πλαισιώσουν τα υπόλοιπα γλυκά του μπουφέ στο Όθος και στα Πηγάδια.

Όλοι δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους σε περισσότερα του ενός πόστα καθένας, από όσα αναφέρθηκαν, ώστε και οι μικρές να επιτρέπουν την ανεμπόδιστη ροή των εκδηλώσεων.

 Τέλος ευχαριστούμε εμάς, την οργανωτική επιτροπή. Τον Βασίλη Διακοβασίλη και Δόξη Σακελλιάδη, που κυριολεκτικά «χτυπήθηκαν» σε αφανείς δραστηριότητες. Τον Μιχάλη Χανιώτη και Μάικ Επιτρόπουλο, που συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία των εκδηλώσεων μας.  με τους καλύτερους τρόπους τις εκδηλώσεις μας. Τον  Δημήτρη Κωσταντινίδη και την Εργασία και Χαρά, που ως τοπικός σύλλογος, μεσολάβησαν σε πολλά θέματα. Την Ελένη Επιτροπούλου που, σαν εκπαιδευτικός, μπόρεσε να «σπρώξει» και προσωπικά τις σχολικές ζωγραφικές δράσεις. Την Δέσποινα Σκούλου που, στην πράξη, ανέλαβε τόσα πολλά, μαζί με μένα, ώστε να μην «ξέρουμε πού πατάμε», να ξενυχτούμε, να τα βάζει ο ένας, με τον άλλο και να συμφιλιωνόμαστε.

Όλα πήγαν καλά, όλοι κερδίσαμε. Και δεν τελειώσαμε. Όπως έχει ανακοινωθεί από το πρώτο Δελτίο Τύπου, καθώς επίσης, από εκείνο, το προ των εκδηλώσεων,  μένει να υλοποιηθούν δράσεις που δυστυχώς δεν προχώρησαν, εφόσον κρίνει την σημαντικότητά τους, η ομάδα και οι διοργανωτές σύλλογοι.

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Μαριγούλα Κρητσιώτου