Ακόμη μια αποτυχημένη προσπάθεια για την εκλογή μέλους Οικ. Επιτροπής Δήμου Καρπάθου

Ακόμη μια αποτυχημένη προσπάθεια για την εκλογή μέλους Οικ. Επιτροπής Δήμου Καρπάθου

Σήμερα Κυριακή, 1 Μαΐου, ακόμη μια φορά που δεν κατάφερε το Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καρπάθου να συνεδριάσει για την εκλογή μέλους Οικονομικής Επιτροπής.

Ίσως ήταν 20η ή μήπως 21η προσπάθεια; Οι πολίτες έχουν χάσει πια το λογαριασμό και μαζί με τον λογαριασμό φυλλοροεί και η εμπιστοσύνη τους προς το Δήμο του νησιού.

Σήμερα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου πήγαν μόνο ο Πρόεδρος κ. Μανωλάκης και η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Φελλουζή, από την ΑΠΕΚ.  Βέβαια δεν υπήρχε πρακτικογράφος και για αυτό το λόγο θα ήταν αδύνατο να προχωρήσουν στην εκλογική διαδικασία. Αληθεύει ότι κανείς από τους εργαζόμενους του Δήμου δεν θέλει να αναλάβει αυτή την θέση; Κι αν ναι, γιατί άραγε;

Εκτός από τους δυο που αναφέραμε, οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι δεν εμφανίστηκαν. Και βέβαια ο καλοπροαίρετος δημότης θα πει «αφού τη μια μέρα εκλέγονται και την άλλη παραιτούνται, τι να κάνουν κι δημοτικοί σύμβουλοι;»

Σωστά, ωστόσο δεν ακούσαμε ηχηρές φωνές διαμαρτυρίας για τη μη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής, ούτε είδαμε μια επιστολή διαμαρτυρίας από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, που να ξεσκεπάζει τα πράγματα. Δεν ακούσαμε τη φωνή των πρώην δημάρχων, των επαγγελματικών ενώσεων ακόμη και συλλόγων ή τις απόψεις των διακεκριμένων επιστημόνων που νοιάζονται για το νησί.

Ο διχασμός στη ΝΕΑ ΠΝΟΗ έχει καταφέρει απανωτά χτυπήματα στον δήμο και στο νησί. Το θέμα παραμένει εδώ και μήνες άλυτο. Όλοι λένε ότι  έχουν το δίκιο! Μόνο που η κοινωνία της Καρπάθου δεν έχει καταφέρει να ισορροπήσει ανάμεσα στις διαφορές και τις επιθυμίες των εκλεγμένων.

Τελικά το μόνο σίγουρο είναι ότι σε μια μικρή κοινωνία καταφέραν να μην μιλάμε, δημότες και κάτοικοι του νησιού βαριόμαστε να ασχοληθούμε με τα κοινά.  Αυτό είναι το παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.

Πολλοί Καρπάθιοι δηλώνουν απογοητευμένοι με τις εξελίξεις που σύντομα θα μας βρουν, ας έχουμε ελπίδα ότι, για το καλό του νησιού, θα διαψευστούν.

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα