Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για την ένσταση του Μιχάλη Φελλουζή στην Κάρπαθο

Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για την ένσταση του Μιχάλη Φελλουζή στην Κάρπαθο

Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για την ένσταση Καμπουράκη στη Ρόδο, Κυρίτση και Νικηταρά στην Κω, Κόλια στην Λέρο και Φελλουζή κ.λπ. στην Κάρπαθο.

• Την Τρίτη η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το Πρωτοδικείο της Σύρου.

Eξέπνευσε χθες η προθεσμία για την άσκηση ενστάσεων κατά του κύρους της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία ανακηρύχθηκαν οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες συνδυασμοί και υποψήφιοι στις εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Ρόδου.

Ο συνδυασμός «ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ» έλαβε στις δημοτικές εκλογές ποσοστό 76,85% από τα 4.510 έγκυρα ψηφοδέλτια και πλειοψήφισε με ποσοστό άνω του 43% του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων οπότε η ψηφοφορία δεν επαναλήφθηκε την 15η Οκτωβρίου 2023.
Ο δεύτερος, τρίτος, τέταρτη και πέμπτη ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό «ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ» με επικεφαλής τον Μιχαήλ Φελλουζή, για τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Μεσοχωρίου, Μενετών, Βωλάδας και Απερίου αντίστοιχα.

Διεκδικούν με την ένστασή τους να υπολογισθεί ορθά το εκλογικό μέτρο για την κατανομή των εδρών στα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Μεσοχωρίου, Μενετών, Βωλάδας και Απερίου του Δήμου Καρπάθου.

Να διανεμηθούν οι έδρες σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο 76 στο συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Μεσοχωρίου, 136 στο συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Μενετών, 60 στο συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βωλάδας και 81 στο συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Απερίου του Δήμου Καρπάθου.

Να ακυρωθεί η ανακήρυξη ως τακτικής συμβούλου της Ευγενίας Λύκου στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοχωρίου, του Μιχαήλ Γεραπετρίτη στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μενετών, του Εμμανουήλ-Νεκταρίου Ασπράκη του Μηνά στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βωλάδας και η ανακήρυξη ως τακτικού συμβούλου του Γεωργίου Παππά στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Απερίου.

Επιπλέον διεκδικούν να ανακηρυχθεί ο δεύτερος Γιάννης Μαστρογιάννης ως τακτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοχωρίου, ο Γεώργιος Οικονόμου ως τακτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μενετών, η Σταματίνα Λογοθέτη ως τακτική σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βωλάδας και η Μαρία Καραξή ως τακτική σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Απερίου.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

5.11.2023

Καρπαθιακά Νέα