Απέραντη θλίψη για τον θάνατο του Κασιωτη ομογενή Γιώργου Τυρά

Απέραντη θλίψη για τον θάνατο του Κασιωτη ομογενή Γιώργου Τυρά

Γράφει ο Δημήτρης Τσάκας στο www.anamniseis.net

Απίστευτο το σοκ που προκάλεσε στην οικογένεια, στους συγγενείς και φίλους, στους εργαζόμενους, συνεργάτες και πελάτες των εταιρειών «FoodFest Depot» και «Victory Food Service» ο τραγικός θάνατος του 25χρονου Γιώργου Τυρά τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Μαϊου 2021 στην άσφαλτο του Μπρονξ. Απίστευτη και ανείπωτη είναι η θλίψη και η συγκίνηση που βίωσαν οι εκατοντάδες ομογενείς και οι συμπολίτες τουσ που λίγες ώρες μετά το συμβάν συγκεντρώθηκαν στον χώρο στάθμευσης της «αυτοκρατορίας» που δημιούργησε η οικογένεια Τυρά για την καθιερωμένη αγρυπνία.

Αρκετοί είχαν έρθει πολύ πριν το σούροπο και παρέμεναν με τα κεριά αφιέρωσης και με σκυμμένο το κεφάλι. Αν και υπήρχαν μωρά, παιδιά έφηβοι και νέοι ουδείς είχε την διάθεση να πιάσει κουβέντα. Οι αγκαλιές και οι αναστεναγμοί διακόπτονταν από τον θόρυβο των σπορ BMW αυτοκινήτων που ήρθαν να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του Γιώργου, που λάτρευε όσο ελάχιστοι την BMW του.

Όταν έφτασαν ο πατέρας του Γιώργου, Μιχάλης Τυράς, ο αδελφός του Μινάς Τυράς και ο θείος του Κωνσταντίνος Τυράς άναψαν τα κεριά και τα τοποθέτησαν δίπλα στην καντίνα με την γαλανόλευκη και με το έμβλημα του Δία.

Ο Μινάς τοποθέτησε την γαλανόλευκη και εν συνεχεία έπεσε στις αγκαλιές του πατέρα του και του θείου του, διότι δεν μπορούσε να αντέξει τον πόνο που προκάλεσαν οι φίλοι του Γιώργου, οι οποίοι έφεραν και τοποθέτησαν δίπλα στα κεριά το καπάκι του κινητήρα της «M Power» στο οποίο είχαν γράψει με λευκό μαρκαδόρο «Αναπαύσου εν Ειρήνη Γιώργο» (Rest in Peace George).

 

‘Οσο περνούσε η ώρα, άλλο τόσο αυξανόταν οι αναστεναγμοί και τα αναφυλητά. Ουδείς όμως είχε την διάθεση να βγάλει μιλιά. Ήταν όλοι βουβοί, λες και είχαν πιει το «αμίλητο νερό».

 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία των μελών και των στελεχών της Κασιακής Αδελφότητας Αμερικής, διότι ο Γιώργος μεγάλωσε στους κόλπους της και στην Κασιακή Λέσχη έμαθε την λύρα και τους παραδοσιακούς χορούς.

Το τραγικό συμβάν όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής, 21 Μαϊου 2021 στο Μπρονξ όταν ο Γιώργος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και σφηνώθηκε στο προπορευόμενο φορτηγό και βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με την συνεπιβάτηδα του.

Οι φήμες περί ύπαρξης τρίτου προσώπου στο στραπατσαρισμένο όχημα δεν ευσταθούν. Η εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης κληθείσα από τις «Αναμνήσεις» να επιβεβαιώσει τις φήμες επεσήμανε ότι στο όχημα επέβαιναν μόνο δύο άτομα τα οποία υπέκυψαν στα θανατηφόρα τραύματα που προκλήθηκαν από την σύγκρουση των δύο οχημάτων.

Η εκπρόσωπος τύπου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα ονόματα των θυμάτων με το πρόσχημα της διαδικασίας ταυτοποίησης και ενημέρωσης της οικογένειας.

Η κηδεία του Γιώργος Τυρά κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 26 Μαϊου 2021, στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης, ενώ η ευθύνη για την διοργάνωση της κηδείας στο ιστορικό Γραφείο Τελετών «Apostolopoulos – Riverdale Funeral Home».

Ο Άντριου Αποστολόπουλος ο οποίος ανήκει στην τρίτη γενιά των διευθυντών – ιδιοκτητών του Γραφείου Τελετών επεσήμανε ότι το λεξιλόγιό τους είναι πολύ φτωχό να εκφράσει τα αισθήματά τους, διότι προ μερικών ετών είχαν αναλάβει τις κηδείες του παππού και της γιαγιάς, αλλά ουδέποτε μπορούσαν να φανταστούν ότι βρεθούν αντιμέτωποι με τόσο μεγάλη θλίψη και πόνο.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι λεπτομέρειες θα την κηδεία του Γιώργου δεν ανακοίνωθούν σήμερα το απόγευμα μετά την συνάντηση που θα έχουν με την οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο χαροκαμένος πατέρας Μιχάλης Τυράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Γιώργος Τυράς ήταν ο πρωτότοκος γιος του Μιχάλη και της Ευδοκίας το γένος Διακάκη που κατάγονται από την Κάσο και έχει έναν μικρότερο αδελφό τον Μινά, που ήταν ταυτόχρονα και ο καλύτερός του φίλος.

Για περισσσότερες πληροφορίες για το τραγικό συμβάν κάνετε κλικ στο: https://www.anamniseis.net/tragikos-thanatos-toy-nearou-mixali-tyra-kai-tissinodigou-stin-asflto-tou-bronx/