Αποκομιδή Απορριμμάτων στην Κάρπαθο. Επτά εργαζόμενοι παλεύουν να καθαρίσουν όλο το νησί!

Αποκομιδή Απορριμμάτων στην Κάρπαθο. Επτά εργαζόμενοι παλεύουν να καθαρίσουν όλο το νησί!

 

Γράφει ο Ιωάννης Φωκά Σακελλιάδης

Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος

Περί άθλου των εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου Καρπάθου κάνει λόγο η Διοίκηση του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου αφού οι εργαζόμενοι σε αυτήν σε πολλές περιπτώσεις εργάζονται ολόκληρη την εβδομάδα χωρίς καμία διακοπή για ξεκούραση και έχοντας συναίσθηση του φορτίου που έχουν στην πλάτη τους ειδικά αυτή την καλοκαιρινή περίοδο!

Χωρίς καμία βοήθεια από εργαζόμενους με σύμβαση 8μηνης διάρκειας αφού οι επικείμενες προσλήψεις τοποθετούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, και το στοίχημα της υπηρεσίας καθαριότητας είναι το αν θα αντέξουν αυτοί οι 7 εργαζόμενοι μέχρι τέλους χωρίς καμία διακοπή για ξεκούραση μέσα στην εβδομάδα εργασίας τους.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν αρκετοί δημότες και επαγγελματίες οι οποίοι αρνούνται να συνεργαστούν με την υπηρεσία σχετικά με την εναπόθεση των απορριμμάτων τους και κάποιες φορές η κατάσταση τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, βλέπετε ως παράδειγμα προς αποφυγήν αυτήν την περίοδο τον Δήμο Ρόδου.

Αν δεν προσέξουμε όλοι μας και αν δεν συνεργαστούμε δεν αργεί να έρθει και αυτή η στιγμή, και μετά θα αρχίσουμε όλοι την άκαρπη κριτική του ποιοι έχουν την ευθύνη!

Για να μην έχουμε λοιπόν φαινόμενα αδυναμίας αποκομιδής απορριμμάτων προσπαθήστε να ακολουθείται τις συστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καρπάθου.

Ρόδος, 2023

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Καρπάθου δεν είναι από σίδερο, είναι άνθρωποι που δουλεύουν οι οποίοι σε πολλές εκ των περιπτώσεων έχουν δεκαετίες στην υπηρεσία με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποδοτικότητα τους, σε σχέση με την ηλικία τους, αφού ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι τα 54 χρόνια.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν φαίνεται στον ορίζοντα επομένως πρέπει να πορευτούμε προς το παρόν με τις δυνάμεις που έχουμε στην διάθεσή μας.

Ας το προσπαθήσουμε! Ας δείξουμε όλοι μας τον καλύτερο εαυτό μας και ας δώσουμε μια ευκαιρία στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Καρπάθου, για να τα καταφέρουν και αυτή τη φορά.

Να επισημανθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν αρκετά προβλήματα υγείας από τα εξαντλητικά ωράρια και προγράμματα σε εβδομαδιαία βάση και ακατάπαυστα ξέροντας όμως ότι οποιαδήποτε αρρυθμίες εντός της επικείμενης σεζόν θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για όλους. Αυτό είναι που δίνει σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους το επιπλέον κίνητρο προκειμένου να διατηρούν το νησί μας καθαρό καθημερινά με κάθε κόστος, ηθικό και σωματικό!

Κλείνοντας θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για τις τεράστιες μέχρι τώρα προσπάθειες τους με την υπόσχεση ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ανταμειφθούν οικονομικά αλλά και ηθικά για αυτές τους τις υπηρεσίες.

5.6.2023

Καρπαθιακά Νέα