Κάρπαθος. Το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης πάλι μαζεύει οικιακά σκουπίδια;

Κάρπαθος. Το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης πάλι μαζεύει οικιακά σκουπίδια;

Τι γίνεται με τον στόλο της καθαριότητας στην Κάρπαθο; Πληροφορίες λένε ότι εδώ και μια βδομάδα το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης  (ξανα) βγήκε στους δρόμους του νησιού και…μαζεύει σκουπίδια. Είναι αλήθεια;

Πριν λίγες ημέρες είχαμε γράψει εδώ, στα Καρπαθιακά Νέα, ότι τράβηξε χειρόφρενο ακόμη ένα αποριμματοφόρο και το νησί έμεινε με 2 αυτοκίνητα αποκομμιδής απορριμμάτων, με κατασκευή το 1995!

Μάλιστα η υπ. Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου, με ανάρτηση της ενημέρωνε ότι χάλασε kai το ένα από τα δυο:

“Ενημερώνουμε τους Δημότες των χωριών Αρκάσας (Φοινίκι) – Πυλών, Οθους, Βωλάδας,και Απερίου ότι σήμερα 28/7/2021 δεν έγινε αποκομιδή απορριμμάτων γιατί το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο όχημα που εξυπηρετεί το δρομολόγιο αυτό υπέστει μηχανική βλάβη στην μέση της βάρδιας αυτής.
Η αποκομιδή των απορριμμάτων αυτών θα γίνει αύριο”.
Είναι απορία τι γίνεται με τον στόλο καθαριότητας της Καρπάθου. Να θυμίσουμε ότι στο δημ. Συμβούλιο Δήμου Καρπάθου, στις 29 Δεκεμβρίου 2020, ο δημοτικός σύμβολος της παράταξης του κ. Τσαμπουνιεράκη, κ. Νίκος Σπανός, είχε τοποθετηθεί για αυτό το θέμα. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε, ανέφερε ότι τα περισσότερα οχήματα από τον στόλο του Δήμου βρίσκονται εκτός λειτουργίας.  Ωστόσο στην απάντηση του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Τσέρκης, ανέφερε ότι πρόκειται για λανθασμένη ενημέρωση. Τα οχήματα του Δήμου λειτουργούν, ίσως ορισμένα να χρειάζονται την επισκευή λόγω χιλιομέτρων.
Τελικά είναι αλήθεια ότι το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης μαζεύει οικιακά σκουπίδια; Γιατί από το 2016 κάθονται (τι βλάβες έχουν;) τα δυο μεγάλα και σύγχρονα, απορριμματοφόρα του Δήμου Καρπάθου; γιατί δεν επισκευάζονται;
Ο δήμαρχος Καρπάθου γνωρίζει το θέμα; κι αν ναι γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί  με αυτό το θέμα;