Αθλητικά Μονοπάτια στον Δήμο της Η.Ν. Κάσου

Αθλητικά Μονοπάτια στον Δήμο της Η.Ν. Κάσου

 

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (08/08/2022) αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου στο πρόγραμμα αθλητικά μονοπάτια.

Το πρόγραμμα σχεδιάζει και υλοποιεί η Εταιρία “Αναγέννηση και Πρόοδος” μέσω της δράσης της εταιρίας “Sports Excellence” και πραγματοποιείται από την επιστημονική επίβλεψη της Α’ ορθοπαιδικής κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχος.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 10 μήνες και κατά τον τελευταίο μήνα θα διεξαχθεί το θερινό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης. Οι αθλητικές δραστηριότητες γίνονται σε καθημερινή βάση από Δευτέρα έως και Παρασκευή, μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και γήπεδα των τοπικών σχολείων.Δυνατότητα συμμετοχής δίδεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 18 ετών . Επιπλέον, κατά τις απογευματινές ώρες, θα προσφέρεται η δυνατότητα, τρείς φορές την εβδομάδα, για αθλητική ενασχόληση στους ενήλικες κατοίκους με σκοπό την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ευεξίας.

Παρακάτω αναφέρεται η διαδικασία για να δηλώσετε την συμμέτοχη σας στο πρόγραμμα.

Η Αίτηση Συμμετοχής Ανηλίκου είναι ανοικτή και παρακαλούμε τους γονείς να προχωρήσουν στην ηλεκτρονική συμπλήρωσή της στον σύνδεσμο: https://www.sportsexcellence.gr/aitisi-simmetoxis-anilikon/ (κωδικός: 1234) έως τις 29.10.22. Χρειάζεται να μεταφορτωθεί μόνο η ιατρική βεβαίωση και όχι υπεύθυνη δήλωση. Αν δεν έχετε στη διάθεσή σας την ιατρική βεβαίωση κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης της Αίτησης Συμμετοχής Ανηλίκου, μπορείτε να την αποστείλετε ηλεκτρονικά στο ekolia@randp.gr έως και δύο (2) ημέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος, συμπληρώνοντας τον κωδικό επιβεβαίωσης που θα λάβετε ηλεκτρονικά με την υποβολή της αίτησής σας. Παρακαλούμε να ειδοποιηθούν όλοι οι γονείς να συμπληρώσουν άμεσα την Αίτηση Συμμετοχής Ανηλίκου. Η έγκαιρη συμπλήρωση διευκολύνει πάρα πολύ το έργο μας.

 

• Να υπενθυμίσουμε ότι η ιατρική βεβαίωση (τελευταίου δωδεκαμήνου με σφραγίδα από καρδιολόγο ή παιδίατρο ή παθολόγο) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ανηλίκου στο πρόγραμμα, όπου βεβαιώνεται από τον γιατρό ότι ο/η ανήλικος/η είναι ικανός/ή να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα και σας προτρέπουμε να φροντίσετε έγκαιρα για την εξασφάλισή της.

• Προτρέπουμε επίσης τους γονείς των παιδιών να συμπληρώσουν τη φόρμα με την επιλογή δραστηριοτήτων, δηλώνοντας τις προτιμήσεις των παιδιών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Ηρωϊκής Νήσου Kάσου (Υπεύθυνοι προγράμματος η Πρόεδρος Δ.Σ Νικολέττα Σοφίλα και στον Συντονιστή της Επιτροπής Αθλητισμού Μανώλη Γ. Βρετό).

14/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ