Δημήτρης Τσακίρογλου: "Η τοπική αυτοδιοίκηση στο νησί της Καρπάθου είναι στην ώρα μηδέν"

Δημήτρης Τσακίρογλου: "Η τοπική αυτοδιοίκηση στο νησί της Καρπάθου είναι στην ώρα μηδέν"

Η επιστολή του κ. Τσακίρογλου δόθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή, 17. 12.2021, στην  Τακτική Συνεδρίαση της Κοινότητας Καρπάθου και στα δύο θέματα ψήφισε αρνητικά.

Η επιστολή του κ. Τσακίρογλου δεν είναι τίποτε άλλο από την αγανάκτηση, μια κραυγή αγωνίας και μεγάλου προβληματισμού από  έναν νέο άνθρωπο, μόνιμο κάτοικο του νησιού που παράλληλα επέλεξε να συμμετέχει στα κοινά. Έκανε λάθος; Ας διαβάσουμε προσεκτικά την άποψη του:

Θεωρώ ότι οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων εδώ και μήνες δεν έχουν κανένα απόηχο στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στην ίδια την κοινωνία μας.

Δεν υπήρξε ποτέ συνεργασία του τοπικού συμβουλίου με το υπόλοιπο αυτοδιοικητικό σώμα του Δήμου Καρπάθου από την έναρξη της θητείας.

Ουσιαστικά είμαστε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου από την αρχή της θητείας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση στο νησί της Καρπάθου είναι στην ώρα μηδέν με κομπάρσους αυτούς που εκλέχτηκαν και” βουβούς θεατές την ίδια κοινωνία που τους επέλεξε.

Τυχόν αποφάσεις στα θέματα που τίθονται (έστω και εισηγητικές) από τον πρόεδρο και τα μέλη της τοπικής κοινότητας Καρπάθου με βάζουν σε σκέψεις ότι (ο πρόεδρος) τις εκμεταλλεύεται καιροσκοπικά και τυχοδιωκτικά

για μικροπολιτικές σκοπιμότητες παρέχοντας στους κατοίκους της κοινότητας φρούδες ελπίδες ικανοποίησης των αιτημάτων τους .

Οι πολίτες μπορούν κάλλιστα να απευθύνουν τα αιτήματα τους ,όπως ορθά επέλεξαν, στα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες του Δήμου Καρπάθου.

Θα ψηφίσω ΑΡΝΗΤΙΚΑ στις εισηγήσεις του προέδρου που πιο πολύ έχουν χαρακτήρα σκοπιμότητας στις πλάτες τυχόν θετικών ψήφων μας.

Συμμέτοχος σε αυτή την ” αρρωστημένη ” κατάσταση ΔΕΝ θα γίνω. Θα εισηγηθώ από την πλευρά μου την ΣΩΣΤΗ λειτουργία των τεχνικών και λοιπών υπηρεσιών του Δήμου αλλά και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που έχουν στην ικανοποίηση των

αιτημάτων των πολιτών ώστε ο Δήμος και οι πολίτες να μην γίνονται κάθε φορά το πεδίο εκμετάλλευσης τοπικών μικροπολιτικών και ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων.

θα δημοσιοποιήσω την ψήφο και τις σκέψεις μου σε όλα τα μέλη αλλά και σε όλους τους πολίτες της κοινότητάς μας

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη βλέποντας τις εξελίξεις που διαδραματίζονται.

Θα μπορούσα να είχα υποβάλλει την παραίτησή μου αλλά αποφάσισα να δηλώνω παρόν , να αντιστέκομαι και να υπερασπίζομαι οτιδήποτε καννιβαλιζει την τοπική κοινωνία μας και την συνέχεια της, με πρωτεργάτες αρκετούς από τους τοπικούς αυτοδιοίκητικους του νησιού που ως όραμα έχουν την ικανοποίηση του αρρωστημένο τους ”ΕΓΩ ”

Πιάσαμε πάτο !!

Κάποιοι συνεχίζουν να περπατάνε σε συννεφάκια και να πατάνε επι ”πτωμάτων ” για την πολιτική και κοινωνική τους επιβίωση