Ο Δήμος της Ηρωικής Κάσου έκοψε την πίτα του. Αναφορά του Μ. Ερωτόκριτου στα έργα που ξεκινούν

Ο Δήμος της Ηρωικής Κάσου έκοψε την πίτα του. Αναφορά του Μ. Ερωτόκριτου στα έργα που ξεκινούν

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου συνδιοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου με τον Λόχο Εθνοφυλακής Κασιωτών Αγωνιστών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού του Αγ. Σπυρίδωνα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι,  οι τέως  Δήμαρχοι,  Δημήτρης  Ερωτόκριτος και Γιώργος Παπαγεωργίου, οι προϊστάμενοι  και εκπρόσωποι των υπηρεσιών, οι πρόεδροι και των εκπρόσωποι όλων των συλλόγων και οι ιερείς  του  νησιού. Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν   όλοι οι  εργαζόμενοι  του Δήμου αλλά και όλοι οι  εθελοντές και εθνοφύλακες.

Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου  Μιχάλης Ερωτοκριτος με  ένα σύντομο χαιρετισμό αφού εξέφρασε τις ευχές του για μια καλή δημιουργική χρονιά  με υγεία και ευημερία  για όλους του κατοίκους του νησιού αναφέρθηκε στα επικείμενα έργα  που αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες τους μέσα  στην άνοιξη.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε  τα παρακάτω:

   «  Παρά  τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις  που αντιμετωπίζουμε  από τις  ατέρμονες  γραφειοκρατικές  διαδικασίες στις αρχές Μαρτίου  2023 αναμένεται να ξεκινήσουν  επιτέλους μια σειρά από έργα που  επιδιώκουμε να πραγματοποιηθούν από την  ανάληψη των καθηκόντων μας. 

Το πρώτο  είναι η ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού προς Σκάφη και  το δεύτερο σε σειρά  είναι η ασφαλτόστρωση του επαρχιακού οδικού δικτύου  μεταξύ των οικισμών. Ακόμα αυτή την στιγμή τρέχουν και θα τρέξουν  δυο ανοικτοί διαγωνισμοί   για την προμήθεια 5 παιδικών χαρών που θα τοποθετηθούν στα χωριά του νησιού, αλλά και για την  προμήθεια κλειστού γηπέδου μπάσκετ που θα τοποθετηθεί στο γήπεδο του Αγ. Νεκταρίου  στο Πλατύολο.

Προσδοκούμε την βελτίωση  των θαλάσσιων συγκοινωνιών, την έναρξη  του έργου  των πλακοστρώσεων  στους οικισμούς Πόλι-Φρυ-Παναγία ενώ παράλληλα με ιδιαίτερη ικανοποίηση στο πλαίσιο της κοινωνικής πολίτικής  ανακοινώνουμε  ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία   για την έναρξη στις αρχές Μαρτίου του προγράμματος « βοήθεια στο σπίτι» με την ολοκλήρωση της πρόσληψης  του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.

   Ξεκινάμε δυνατά λοιπόν και θα επιδιώξουμε παρ’ όλο που δεν εξαρτάται από μας με κάθε μέσο την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων  υλοποίησης των εν λόγω έργων”.

Στην συνέχεια με  σύντομο χαιρετισμό και στον απολογισμό του έργου του,  προχώρησε και ο Διοικητής  του Λόχου Κασιωτων Αγωνιστών Λεωνίδας Κιουσενδερλης οποίος κλείνοντας ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δυο  φορέων ενώ  έλαβε τις αντίστοιχες ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια για την αρίστη οργάνωση και λειτουργία του Φυλακίου  του νησιού από τον  Δήμαρχο Η.Ν. Κάσου.

Δελτίο Τύπου

16.1.2023

Καρπαθιακά Νέα