Ο Ντίνος Καραξής προσομοιώνει τον Δήμο Καρπάθου με ένα... αξιόπλοο καράβι

Ο Ντίνος Καραξής προσομοιώνει τον Δήμο Καρπάθου με ένα... αξιόπλοο καράβι

Τι συνδέει τους κ.κ υποψηφίους δημάρχους και σε τι μπορεί να χρησιμεύσει στην Κάρπαθο αυτή η σχέση;

Ο φίλος, αναγνώστης και ενεργός Καρπάθιος Ντίνος Καραξής, εντυπωσιασμένος με την επιτυχή αναφορά στα Καρπαθιακά Νέα για τους υποψηφίους δημάρχους και με το ό,τι τους συνδέει ως απόγονοι πατέρων που υπηρέτησαν τη θάλασσα , θέλησε να δώσει προέκταση στο δημοσίευμα, με προσομειώσεις και αλληγορίες όσον αφορά τη διοίκηση του Δήμου Καρπάθου.

Πολύ ωραίο το ρεπορτάζ για τους δύο υποψηφίους και με το ό,τι τους συνδέει σε σχέση με τους πατέρες των που πάλεψαν με τη θάλασσα. Του ενός ως καραβοκύρης (καπετάνιος), του ετέρου ως καραβοξυλουργός (ναυπηγός). Εάν οι υποψήφιοι έχουν όντως κληρονομήσει το ταλέντο με αυτές τις ικανότητες και δεξιοτεχνίες των πατεράδων τους,δεν θα ήταν σωστή μια συνδιοίκηση του Δήμου Καρπάθου;

Αν προσομοιώσουμε τον Δήμο με ένα αξιόπλοο καράβι , απαραίτητο είναι η καλή ναυπήγηση (στην περίπτωση για Δήμο εννοούμε καλή διοίκηση) και για πορεία του πλοίου καλό καπετάνιο.

Ο Δήμος σα νέο πάντα καράβι με διαφορετικό σκαρί για να αντέχει σε όλες τις φουρτούνες απαιτείται συνεχώς νέα ναυπήγηση.

Μόνο τότε θα ταξιδεύει με καλή πορεία πάντα ΕΜΠΡΟΣ για να έρθει η ΠΡΟΟΔΟΣ στο νησί της Καρπάθου . Προυπόθεση γι’ αυτά τα δύο είναι:

Το “καράβι” να μη ταξιδεύει άδειο αλλά με πολύτιμο φορτίο!!

Με αυτή τη προϋπόθεση θα απαιτηθεί οπωσδήποτε εκτός από τους ναύτες, και το κουμάντο στο κατάστρωμα δηλαδή ο…..”λοστρόμος”!!

 

Διαβάστε το άρθρο αφιέρωμα:

Γιώργος Αναστασιάδης – Μιχάλης Φελλουζής. Τι συνδέει τους δυο διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου της Καρπάθου

31.5.2023

Καρπαθιακά Νέα