Δυο σιντριβάνια της Καρπάθου, σε Πηγάδια και Διαφάνι, αφορμή για προβληματισμό. Ο εθελοντισμός δεν είναι πανάκεια 

Δυο σιντριβάνια της Καρπάθου, σε Πηγάδια και Διαφάνι, αφορμή για προβληματισμό. Ο εθελοντισμός δεν είναι πανάκεια 

Το τελευταίο διάστημα, όπως σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η κριτική για τον τομέα καθαριότητας του δήμου Καρπάθου είναι εντονότατη. Και βέβαια οι πολίτες δεν κάνουν λάθος, απλά καταγράφουν την πραγματικότητα που ζουν, ψάχνουν, δίκαια πιέζουν για κάτι καλύτερο έστω κι αν κάποιοι λίγοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση και λειτουργούν ασύδοτα.

Αποκορύφωμα μια ακόμη ανάρτηση στα “στραα κι ανάποα” με θέμα το βρώμικο σιντριβάνι στα Πηγάδια αλλά και η φωνή που έσυρε από το Διαφάνι ο Μανώλης Λιορεισης, για το σιντριβάνι στολίδι που βρίσκεται εκεί σε αχρηστία εδώ και 4 χρόνια.

Εντάξει είναι κατανοητό ότι 7 εργαζόμενοι έχουν απομείνει στον τομέα περιβάλλοντος του δήμου οι δημότες το έχουν εμπεδώσει ωστόσο απορούν, η δημοτική αρχή τι πρόβλεψη έχει κάνει για αυτό;

Απέτυχαν να νοικιάσουν εταιρία για την αποκομιδή απορριμμάτων όμως δεν φρόντισαν έγκαιρα για την καλοκαιρινή περίοδο. Υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα για να καλύψουν τις εύλογες απορίες των απογοητευμένων από καιρό δημοτών;

Πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο πέρασε την αγορά μηχανημάτων για την καθαριότητα με τη μορφή leasing αλλά ποιος θα τα δουλέψει; Είναι οξύμωρο όμως την ίδια στιγμή κυρίαρχη κουβέντα σε όλο τον πλανήτη είναι το περιβάλλον και η ολοένα εξελισσόμενη φροντίδα του.

Το ιστορικό σιντριβάνι στα Πηγάδια, όπως ανέβηκε στα “στραα κι αναποα”, καθαρίστηκε από ανώνυμους εθελοντές ή τον δήμο; Ωστόσο ο εθελοντισμός δεν είναι πανάκεια ούτε η διέξοδος, τα προβλήματα είναι βάρος για το νησί. Αν δεν υπάρχει χρόνος για ένα σιντριβάνι δύσκολα να μιλήσουμε για στρατηγικούς σχεδιασμούς και μεγάλους στόχους.

 

11.6.2023

Καρπαθιακα Νέα