Έφυγε η συμπατριώτισσα μας π. Δήμαρχος Ζωγράφου Φωτεινή Σακελλαρίδη

Έφυγε η συμπατριώτισσα μας π. Δήμαρχος Ζωγράφου Φωτεινή Σακελλαρίδη

Έφυγε η Φωτεινή Σακελλαρίδη 1η γυναίκα δήμαρχος στον Δήμο Ζωγράφου και μια από τις πρώτες γυναίκες δημάρχους στην Ελλάδα.

Η Φωτεινή Σακελλαρίδη από την μητέρα της είχε καταγωγή από την Κάρπαθο, από την Οικογένεια Κάτρου. Ο σύζυγος της Φραγκίσκος Σακελλαρίδης ήταν γιος του δασκάλου και γνωστού πατριώτη Χριστοφόρου Σακελλαρίδη.

Η ανακοίνωση του δήμου Ζωγράφου για το δυσάρεστο αυτό γεγονός αναφέρει:

«Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε από τη ζωή η αείμνηστη πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Φωτεινή Σακελλαρίδου – Καμπυλαυκά.

Εις ένδειξη πένθους για τον θάνατό της και ως ελάχιστο φόρο τιμής προς το πρόσωπο της εκλιπούσας, ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, ζήτησε ήδη την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κήρυξη διήμερου πένθους.

Η προσφορά της στην πόλη του Ζωγράφου δεν θα λησμονηθεί από κανέναν μας».

Ο αποχαιρετισμός του δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα στην πρώην δήμαρχο Φωτεινή Σακελλαρίδου:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ τη Φωτεινή Σακελλαρίδου – Καμπυλαυκά. Η Φωτεινή ήταν η 1η γυναίκα δήμαρχος στον δήμο μας και μια από τις πρώτες γυναίκες δημάρχους στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι υπηρέτησε ως δήμαρχος για 20 ολόκληρα χρόνια.

Στη μακρά της διαδρομή στα κοινά, υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με υπευθυνότητα, αφοσίωση, πάθος και ανιδιοτέλεια αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα στην πορεία του Δήμου μας. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που είχε έντονο το αίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Της αποτίουμε τον φόρο τιμής που της αξίζει γιατί τίμησε με το ήθος και το έργο της τη δημόσια ζωή του τόπου μας.

Εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά της και σε όλους τους οικείους της».

28.7.2023

Καρπαθιακα Νέα