Οι Μενετές έχασαν το χαμόγελο του Μιχάλη Εμμ. Σεβδαλή

Οι Μενετές έχασαν το χαμόγελο του Μιχάλη Εμμ. Σεβδαλή

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Μιχάλης Εμμ. Σεβδαλής, ένας πολίτης του κόσμου, που έγραψε τη δική του ιστορία στις Μενετές, στα νταμάρια της Πεντέλης και στην Αμερική.

Ο Μιχάλης Εμμανουήλ Σεβδαλής γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1931 στις Μενετές. Από τη γενιά των Καρπαθίων που γεννήθηκαν με το νησί σκλαβωμένο στους Ιταλούς, ο Μιχάλης Σεβδαλής αρχικά ταξίδεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως λατόμος στην εξόρυξη των μαρμάρων στην Πεντέλη. Στη συνέχεια, όπως πολλοί συμπατριώτες, ξενιτεύτηκε στην Αμερική όπου και εκεί εργάστηκε σκληρά για αρκετά χρόνια. Επέστρεψε στην Κάρπαθο και στις Μενετές άνοιξε μαζί με τον Μιχάλη Σακέλλη το καφενείο των “κυνηγών”, που έγραψε τη δική του ιστορία στο χωριό. Στη συνέχεια άνοιξε καφενείο, γνωστό και σήμερα, λίγο πάνω από την κάτω πλατεία Μενετών όπου μέχρι σήμερα παραμένει ανοιχτό από τον Ηλία Λειβαδιώτη.

Ο Μιχάλης Εμμανουήλ Σεβδαλής σε όλη τη ζωή του υπήρξε ένας τίμιος, εργατικός, ουσιαστικός και συνετός Καρπάθιος, ξεχώριζε γιατί ήταν πάντα με το χαμόγελο και τη θετική αύρα του. Παντρεύτηκε την Ρήνα Σπανομανωλη και μαζί έκαναν 3 παιδιά, την Άννα, τη Μαρία και τον Μανόλη. Ακολούθησαν επτά εγγόνια και επτά δισέγγονα.

Καλό ταξίδι Μιχάλη και Καλή δύναμη στα παιδιά τα εγγόνια και τα δισέγγονα σου.

15.11.2023

Καρπαθιακά Νέα