Το ξεχωριστό Ευχαριστώ του Γιώργου Χατζηγεωργίου στον Πρόεδρο του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, Γιάννη Βιτώρη

Το ξεχωριστό Ευχαριστώ του Γιώργου Χατζηγεωργίου στον Πρόεδρο του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, Γιάννη Βιτώρη

Επτά χρόνια τώρα ασχολούμαι με τον Ποσειδώνα εξ αιτίας σου, μου έδωσες την ευκαιρία να ζήσω το όνειρο μου προσφέροντας στον σύλλογο που μου μάθανε να αγαπάω και να υποστηρίζω και να κάνω για τους αθλητές του αυτά που η δική μου η φουρνιά θα ήθελε να έχει και όχι μόνο.

Το να κυβερνήσεις ένα καράβι είναι δύσκολο στην μπονάτσα και ακόμα ποιο δύσκολο στις φουρτούνες. Εσύ το έκανες με αξιοπρέπεια και ηρεμία όταν άλλοι στην θέση σου θα τα παρατούσαν εδώ και πολύ καιρό.

Στις χαρές πάντα μοίραζες τα συγχαρητήρια και ανέβαζες αυτούς που βρίσκονταν πίσω από κάθε επιτυχία. Στις λύπες έμπαινες μπροστά για να προστατεύσεις τους υπόλοιπους από άδικες κατηγορίες.

Πάλεψες με νύχια και με δόντια για το καλό αυτών που βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό σου, ακόμα και όταν η δεχόσουνα επιθέσεις προσωπικά, επαγγελματικά και οικογενειακά.

Το μόνο που σε ενδιέφερε, και ξέρω πως πάντα θα σε ενδιαφέρει, είναι το καλό του συλλόγου και το καλό των αθλητών… Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως για αυτά τα παιδιά γίνονται όλα.

Στο πρόσωπο σου γνώρισα έναν Καρπάθιο σπάνιου είδους, έναν άνθρωπο που πραγματικά ενδιαφερόταν για το συμφέρον του Καρπαθιακού αθλητισμού, του Ποσειδώνα Καρπάθου και γενικότερα της Καρπάθου.

Ήσουν ο πρόεδρος όταν όλοι ψάχναμε ένα ηγέτη να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις και ήσουν αυτός που έδινες το βήμα σε ΟΛΟΥΣ να εκφράσουν τη γνώμη τους. Ήξερες πάντα ότι κάποια πράγματα τα ήξερες καλά και κάποια άλλα όχι τόσο καλά όσο εμάς τους μικρότερους ηλικιακά συνεργάτες σου. Ήξερες όταν τα δίκια ανήκαν αλλού και τα αναγνώριζες και πάντα έπαιρνες την τελική απόφαση με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου.

Είσαι ο άνθρωπος ο οποίος υπό την ηγεσία σου ο Ποσειδώνας Καρπάθου γιγαντώθηκε, εδραιώθηκε στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο της Δωδεκανήσου και απέκτησε τις υποδομές που θα ζήλευαν ακόμα και σωματεία μεγαλύτερου επιπέδου.

Περισσότερο από όλα αυτά όμως είσουν πηγή έμπνευσης πολλούς από αθλητές, μέχρι παράγοντες και εξωτερικούς συνεργάτες να οραματιστούν ένα καλύτερο παρών και ακόμα καλύτερο μέλλον για τον σύλλογο που 40 χρόνια τώρα εκπροσωπεύει όλους τους Καρπάθιους.

Ίσως το μεγαλύτερο σου κατόρθωμα όλα αυτά τα χρόνια να μην είναι κανένα από τα προαναφερόμενα. Ίσως το μεγαλύτερο σου κατόρθωμα να είναι ότι στο πρόσωπο σου δεκάδες αν όχι εκατοντάδες παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) βρήκαν έναν δεύτερο πατέρα, η αγάπη του οποίου ήταν τέτοια που μας ενέπνεε σιγουριά, αισιοδοξία, θετικότητα και αυτοπεποίθηση.

Η αυτοπεποίθηση αυτή μπορεί να υπολογιστεί σε συνολικό επίπεδο.

Χάρη στην αυτοπεποίθηση αυτήν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας την ανέβασαν στο μεγαλύτερο σκαλοπάτι του τοπικού ποδοσφαίρου.

Χάρη στην αυτοπεποίθηση αυτή η Ακαδημία Ποδοσφαίρου εξέλιξε τόσους και τόσες και εγγυούνται στο σύλλογο ένα λαμπρό ποδοσφαιρικό μέλλον για την Κάρπαθο.

Χάρη στην αυτοπεποίθηση αυτή ο σύλλογος λειτούργησε σε επίπεδα πολύ ανώτερα από το επίπεδο που ανήκει.

Χάρη στην αυτοπεποίθηση αυτή οι Καρπάθιοι σε όλο τον κόσμο είχαν στενή επαφή με την ομάδα τους και τον τόπο τους.

Χάρη στην αυτοπεποίθηση αυτή οι άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα σου στο σύνολο της θητείας σου πίστεψαν ότι μπορούν να πετύχουν πολλά που τα προηγούμενα χρόνια φαινόντουσαν ακατόρθωτα. Χάρη στην αυτοπεποίθηση αυτή ο Ποσειδώνας Καρπάθου του σήμερα είναι η μέρα με τη νύχτα με τον Ποσειδώνα Καρπάθου που ανέλαβες τότε.

Χάρη στην αυτοπεποίθηση αυτή οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου έχουν ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους.

Είναι δύσκολο να βάλει ο νους την επόμενη μέρα χωρίς τον Γιάννη Βιτώρη στην προεδρία, αλλά χάρη στον Γιάννη τον Βιτώρη υπάρχουν τα άτομα σήμερα στον σύλλογο που έχουν τις γνώσεις, την εμπειρία, την όρεξη και την καλή διάθεση να κρατήσουν τον σύλλογο στο υψηλό επίπεδο του αξίζει και να βοηθήσουμε την επόμενη διοίκηση, όποια και αν είναι αυτή.

Η συμβουλή και η καθοδήγηση θα είναι καθοριστικές για τους ανθρώπους που θα αναλάβουν τα ηνία τους συλλόγου στις 17 του Οκτώβρη, αυτό είναι γεγονός.

Γεγονός είναι επίσης ότι μπορεί να κάνεις στην άκρη για να αναλάβει ο επόμενος πρόεδρος, όπως γεγονός είναι πως η σκέψη σου εδώ και πολύ καιρό είναι πως θα του μεταφέρεις τα μυστικά της επιτυχίας σου για το καλό του Καρπαθιακού αθλητισμού. Αυτός είναι ο Γιάννης ο Βιτώρης και ο νους του δεν χωράει «προσωπικούς εγωισμούς και κόντρες που διχάζουν αυτό που χτίστηκε με κόπο και αίμα» – δικά σου λόγια είναι.

Έκλεισες την ανακοίνωση σου με το «Θα είμαι πάντα παρών» και αυτό το πιστεύουμε. Θέλουμε επίσης να πιστεύουμε ότι ακόμα δεν έχεις πάρει την τελική σου απόφαση… πιστεύω ότι ο Ποσειδώνας θα είναι πάντα εκεί για τον Γιάννη Βιτώρη με την πόρτα του ορθάνοιχτη, ο κύκλος σου σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει… ίσα ίσα που ίσως τώρα να ξεκινάει…

Εμείς οι αγνοί υπηρέτες του Ποσειδώνα Καρπάθου σε ευχαριστούμε για όλα.