ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Συνδημότισσες, συνδημότες,

Φίλες και φίλοι,

Σε λίγες ώρες αποχαιρετούμε μια δύσκολη χρονιά !!

Το 2020 θα μείνει στην ατομική και συλλογική μνήμη μας σαν η χρονιά της παγκόσμιας πανδημίας, της μάχης κατά του φονικού ιού, της Οικονομικής κρίσης που προκάλεσε, των προκλήσεων της Τουρκίας που αμφισβητεί την κυριαρχία μας.

Μιλάμε για μια πολύπλοκη, συνολική δοκιμασία όλων μας, της κοινωνίας, της χώρας.

Τα προβλήματα αυτά ήρθαν στην χώρα μας μετά από μια πολύ δύσκολη δεκαετία λόγω χρεοκοπίας και Μνημονίων που έθεσαν σε δοκιμασία τις ζωές όλων μας, το βιοτικό επίπεδο όλων μας. Ήρθαν την ώρα που όλοι θέλαμε να ανασάνουμε, να προχωρήσουμε μπροστά !!

Γι αυτό και καταλαβαίνω την διάχυτη κούραση που βιώνουν πολλοί, που αισθάνεται μεγάλο τμήμα της τοπικής και γενικά της Ελληνικής Κοινωνίας.

Ελπίζω και εύχομαι το 2021 να είναι μια χρονιά με ελπίδα, αισιοδοξία, μια χρονιά που θα βγούμε από την περιπέτεια που ζήσαμε και ζούμε, μια χρονιά επιστροφής στην κοινωνική, υγειονομική , οικονομική κανονικότητα

Έχουμε πια στα χέρια μας ένα μεγάλο όπλο κατά του κορωνοϊού, το εμβόλιο που αποτελεί μία μεγάλη κατάκτηση της Επιστήμης. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ασπίδα προστασίας στην υγεία και την ζωή όλων μας. Ας συμβάλλουμε όλοι, συμμετέχοντας στον εμβολιασμό. Θα πρέπει να φτάσουμε βέβαια όλοι σώοι στον εμβολιασμό και γι αυτό θα πρέπει να προσέχουμε, τηρώντας τα μέτρα που μας συστήνουν οι ειδικοί. Οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι λιγότερο δύσκολοι.

Βγαίνοντας από την περιπέτεια θα πρέπει να στηριχτούν όσες επιχειρήσεις, όσοι εργαζόμενοι επλήγησαν. Θα πρέπει να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας, να στηριχθούν οι Επιχειρήσεις που κινδυνεύουν ακόμα και με κλείσιμο. Να πάρει μπροστά η οικονομική λειτουργία, να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά προς όφελος όλων μας.

Αποχαιρετώντας το 2020, θα πρέπει όλοι οι Καρπάθιοι να γνωρίζετε, ότι τους προηγούμενους μήνες και μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες προωθήσαμε σημαντικά έργα και παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν σφαιρικά όλες τις ανάγκες του αγαπημένου μας Νησιού. Μέσα στο 2021 αυτή η προσπάθεια θα επιταχυνθεί, για να δημιουργήσουμε την Κάρπαθο της Ανάπτυξης και της νέας Εποχής.

Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι,

Χρόνια πολλά, ευτυχισμένα και  δημιουργικά !

Ας είναι το 2021 μια χρονιά   ελπίδας,  υγείας, προσωπικής και κοινωνικής ανάτασης, ευτυχίας, αισιοδοξίας !

 Κάρπαθος 31 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος

Δελτίο Τύπου