Εκδήλωση για τον πατριώτη ΑΛ. ΦΡ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. Ο Χαιρετισμός του Συμβούλου Πολιτισμού ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚ. ΤΣΑΜΠΑΝΑΚΗ  

Εκδήλωση για τον  πατριώτη ΑΛ. ΦΡ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. Ο Χαιρετισμός του Συμβούλου Πολιτισμού ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚ. ΤΣΑΜΠΑΝΑΚΗ   

 

Τιμητική Εκδήλωση  στη μνήμη του Καρπάθιου πατριώτη – αγωνιστή  του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου

ταγματάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΦΡ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – Η.Ν. ΚΑΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚ. ΤΣΑΜΠΑΝΑΚΗ

 

Όθος Καρπάθου,

Δευτέρα, 8/8/2022

 

Αιδεσιμολογιώτατε,

αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες,

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, στο Όθος της Καρπάθου, για να τιμήσουμε ένα άξιο τέκνο του τόπου, η λαμπρή πορεία της ζωής του οποίου έμεινε άγνωστη για πολλές δεκαετίες στους περισσότερους συμπατριώτες του. Τον παρασημοφορημένο εξ απονομής ταγματάρχη των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων Αλέξανδρο Φραγκίσκου Γεωργιάδη (Alex Frank Georgiadis, 1898-1978), αφανή ήρωα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι βέβαιο ότι στο γεγονός αυτό συνέβαλε η ανεπιτήδευτη μετριοφροσύνη του, το άδολο του χαρακτήρα του και η βαθιά αίσθηση του χρέους στην επιτέλεση του καθήκοντός του.

Κοινή είναι πιστεύω η πεποίθηση ότι αργήσαμε, ως συμπατριώτες του, να τιμήσουμε τη σπουδαία προσφορά του, όχι μόνο προς τον Αμερικανικό ή προς τον Ελληνικό λαό, αλλά προς όλους τους λαούς που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση ενάντια στον εθνικοσοσιαλισμό και στο φασισμό σε όλη τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Κι αυτό γιατί τα αποτελέσματα της κατασκοπευτικής δράσης του Αλέξανδρου Γεωργιάδη ήταν τέτοια, που επηρέασαν άμεσα την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Είμαι εξουσιοδοτημένος να μεταφέρω, ως Εκπρόσωπος της Επάρχου Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου κ. Καλλιόπης Νικολαΐδου, τα θερμά συγχαρητήρια της προς τους διοργανωτές και τους ποικίλους συντελεστές των τιμητικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Οθείτη αγωνιστή Αλέξανδρου Γεωργιάδη, που η ζωή και η δράση του θα αποτελεί εις το διηνεκές ένα φωτεινό φάρο πατριωτισμού, γενναιότητας και αυτοθυσίας υπέρ της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας των λαών όλου του κόσμου.

Δόξα και τιμή στο άξιο τέκνο της Καρπαθιακής γης.