Μήνυμα Δημάρχου ΗΝ Κάσου, Μιχ. Ερωτόκριτου, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης του ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ των ΗΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Μήνυμα Δημάρχου ΗΝ Κάσου, Μιχ. Ερωτόκριτου, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης του ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ των ΗΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Όθος Καρπάθου, 8/8/2022

Αιδεσιμολογιώτατε, κα Πρέσβη,

αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες,

έφτασα απόψε στο μπουνεντόλουστο χωριό τους Όθους για να εκπροσωπήσω το Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου στις εκδηλώσεις τιμής, που αφιερώνονται σ’ ένα θρυλικό Οθείτη αγωνιστή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τον ηρωικό Ταγματάρχη του Αμερικανικού Στρατού Αλέξανδρο Γεωργιάδη, που με την αποφασιστικότητά του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την αφοσίωσή του μέχρις αυταπαρνήσεως στην υπηρεσία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, έδωσε ένα μοναδικό παράδειγμα αντρειοσύνης και λεβεντιάς σαν κι αυτά που σπάνια συναντά κανείς στην ιστορία των λαών.

Με τη στάση του τόσο στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και στα χρόνια μετά απ’ αυτόν χάραξε ένα δρόμο πατριωτισμού και ανιδιοτέλειας, που θα τιμά στους αιώνες, την οικογένεια του, τους συμπατριώτες του και την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Όθος της Καρπάθου.

Δικαιολογημένα οι Οθείτικοι συλλογικοί φορείς ανέλαβαν αυτή την εύστοχη πρωτοβουλία, έστω και 44 χρόνια μετά τον θάνατό του, ώστε να του αποδοθούν οι δέουσες τιμές και στη γενέθλια γη του.

Συγχαίρω από καρδιάς τους διοργανωτές των εκδηλώσεων και όλους τους εμπλεκόμενους συντελεστές, ευχόμενος από καρδιάς να σκύψουμε με τον ίδιο ζήλο και στα πρόσωπα των άλλων αγωνιστών του τόπου μας, ώστε να αναδειχθεί με τον δέοντα τρόπο η πατριωτική τους προσφορά και μην μείνει κανένας εγκαταλειμμένος στην αφάνεια και στη λήθη του χρόνου.

Μιχάλης Εμμ. Ερωτόκριτος,

Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου.