Εκπαιδευτική εκδρομή στο Χημείο της ΔΕΗ του τμήματος υγείας ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Χημείο της ΔΕΗ του τμήματος υγείας ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου

Με πρωτοβουλία των καθηγητών φυσικών επιστημών Βάσως Βασιλαράκη και Γλυκερίας Παπαδοπούλου μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ και Γ’ Λυκείου του τμήματος υγείας ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου στα πλαίσια των μαθημάτων των φυσικών επιστημών επισκέφθηκαν σήμερα το εργοστάσιο της ΔΕΗ και συγκεκριμένα το χημείο.

Ο χημικός, κ. Αλεξίου Μηνάς, αφού ενημέρωσε τα παιδιά για τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, για τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών/συσκευών απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με το επάγγελμά του.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τη διαχείριση των αποβλήτων, την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και τον τρόπο που μπορεί να επιτευχθεί. Στη συνέχεια μας ξενάγησε στο χώρο του εργαστηρίου, όπου πραγματοποίησε πειράματα χημείας στα οποία συμμετείχαν και τα παιδιά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζομένους της ΔΕΗ για τη ζεστή φιλοξενία που μας επιφύλασσαν και ιδιαίτερα τους κυρίους Αλεξίου Μηνά για την άψογη παρουσίαση και τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Antonis Karanikolas για την πολύτιμη βοήθειά του για να πραγματοποιηθεί η σημερινή μας εκδρομή.

Υπεύθυνοι καθηγητές:
Καμπέρης Γιώργος, Φυσικός
Παπαδοπούλου Γλυκερία , Χημικός
Βασιλαράκη Βάσω, Βιολόγος
1.2.2023
Καρπαθιακά Νέα