Εκδρομή στην Κάσο (2-4 ή 5 Ιουλίου) Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου & Οι Περιπατητές της Κάσου

Εκδρομή στην Κάσο (2-4 ή 5 Ιουλίου) Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου & Οι Περιπατητές της Κάσου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου προγραμματίζει εξόρμηση στο γειτονικό νησί της Κάσου (με τη συνεργασία της ομάδας Περιπατητών του νησιού και της Κοινοφελούς Επιχείρησης Δήμου Κάσου) για το τριήμερο 2-4 (ή 5) Ιουλίου.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Σητεία την Παρασκευή 2/7ου και 8.00 η ώρα το πρωί (με το ταχύπλοο Paros jet) και σε μιάμιση ώρα θα είμαστε στην Κάσο.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Με το ίδιο πλοίο 17:45 από Κάσο κι εκτιμώμενη άφιξη 19.00 στη Σητεία την Κυριακή 4 ή, για όσους επιθυμούν, μια επιπλέον διανυκτέρευση, τη Δευτέρα 5/7ου)
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (υπάρχει πάντα πιθανότητα κάποιων αλλαγών λόγω αστάθμητων παραγόντων):
Παρασκευή 2/6ου: Απόγευμα: Ανάβαση στον Πρίωνα, την ψηλότερη κορφή της Κάσου με ωραία θέα (3 ώρες), απαραίτητα ορειβατικά παπούτσια, μπατόν, φακός.
Σάββατο 3/6ου: Πρωί: Επίσκεψη σε Αγία Μαρίνα – Ελληνοκαμάρα (περίπατος 2 ωρών) – Μεσημέρι: Επίσκεψη στο νησάκι Αρμάθεια με καραβάκι (εισιτήριο 15€) και μπάνιο στη φημισμένη παραλία Μάρμαρα (θεωρείται η ωραιότερη της Μεσογείου!)
Κυριακή 4/6ου: Πρωί: Γύρος του νησιού με λεωφορείο, επίσκεψη στα παραδοσιακά χωριά της Κάσου και μπάνιο στην φημισμένη παραλία Χέλατρου (αντίτιμο 10€ κατ’ άτομο) – Απόγευμα: Περίπατος σε παραλίες Αμμούα, Αντιπέρατος για να θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα
Δευτέρα 5/6ου: Πρωί: Πεζοπορία Άγιος Γεώργιος, Χαδιές – Παραλία Τριτά
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (6973363701)
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η περίοδος των εγγραφών επισήμως έχει κλείσει, ωστόσο όποιος θέλει να ακολουθήσει έστω και την τελευταία στιγμή, μπορεί να το κάνει κλείνοντας μόνος του εισιτήρια και δωμάτια (υπάρχουν κι απ’ τα δύο). Επίσης θα πρέπει να συζητήσουμε για τον τρόπο μετάβασής του από και προς τη Σητεία. Η συνδρομή στο Σύλλογο (10€), για να ακολουθήσει τις διαδρομές μαζί μας, μπορεί να γίνει και στο νησί.