Η Έπαρχος Καρπάθου ΗΝ Κάσου αποχαιρετά την Αθηνά Μπαχνινί -Μαργέτη

Η Έπαρχος Καρπάθου ΗΝ Κάσου αποχαιρετά την Αθηνά Μπαχνινί -Μαργέτη

Πέρυσι τέτοια μέρα σε ένα ταξίδι στο Μαρόκο , μάς φιλοξένησε στο σπίτι της η Αθηνά Μπαχνινί -Μαργέτη

Μια Καρπαθιά -Μεσοχωρίτισσα , μεγαλωμένη στο μακρινό Μαρόκο , μας άνοιξε το σπίτι της και την καρδιά της ..

Μια Καρπαθιά που η χροιά της φωνής της είχε αυτό τον χαρακτηριστικό τόνο , τον γλυκό ήχο των ανθρώπων που ζουν στο Μεσοχώρι αν και η ίδια γνώρισε το χωριό της σε μεγάλη ηλικία !!

Μας μίλησε για τα παιδικά της χρόνια , για τον τρόπο που την μεγάλωσαν , ιδιαίτερα για τις όμορφες αναμνήσεις που κρατούσε καλά φυλαγμένες από τον παππού και την γιαγιά της …
Για τον γάμο της με τον Ahmed Bahnini, για την δολοφονία του , για το μεγάλωμα των παιδιών της , για την παραμυθένια ζωή της .

Εκεί όμως που η φωνή της άρχισε να τρέμει και να σπάει από την συγκίνηςη , ήταν όταν μας είπε για την πρώτη της επίσκεψη στο χωριό των προγόνων της , το Μεσοχώρι .

Η περίοδος του κόβιντ την είχε κρατήσει μακριά από Το Μεσοχώρι , την ρίζα της … και σαν άλλος Οδυσσέας μας είπε ότι μια τελευταία της επιθυμία ήταν να επιστρέψει εκεί , να βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού της , να μυρίσει σκινο και Θυμάρι , να την δροσίσει η αύρα της θάλασσας και να απολαύσει στην απόλυτη ηρεμία ,
το ελληνικό καφεδάκι της ..

Μιλήσαμε πολύ . Ήθελε να μάθει τα πάντα για το νησί της . Μας ρώτησε για συγγενείς και φίλους και αφού απολαύσαμε τις υπέροχες μαροκινές σπεσιαλιτέ που είχε ετοιμάσει δώσαμε ραντεβού στην Κάρπαθο.

Η προσωπικότητα της Αθηνάς Μπαχνινι -Μαργιέτη μας καταγοήτευσε . Η ευγένεια και η αρχοντιά της , η σεμνότητα και η διακριτικότητα της , η αγάπη της για τη ζωή ..

Σήμερα έφυγε από κοντά μας μια αρχοντική προσωπικότητα …
αισθάνομαι τυχερή που την γνώρισα …
θα την θυμάμαι πάντα με αγάπη …

Συλλυπητήρια στους οικείους της

Καλό Παράδεισο 🙏🙏🙏
1.10.2023
Καρπαθιακά Νέα