Βίκυ Σαπανίδου: Η Θεσσαλονικιά κτηνίατρος της ΕΔΚΕ που αγαπά την Κάρπαθο και φροντίζει τα αδέσποτα ζωάκια της!

Βίκυ Σαπανίδου: Η Θεσσαλονικιά κτηνίατρος της ΕΔΚΕ που αγαπά την Κάρπαθο και φροντίζει τα αδέσποτα ζωάκια της!

Η Βίκυ Σαπανίδου είναι Κτηνίατρος, Διδάκτορας του Τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ με Μεταπτυχιακό στις Μοριακές Επιστήμες. Έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, αν και έχει βρεθεί σε πολλές περιοχές της χώρας και έχει προσφέρει εθελοντικά γνώσεις και φροντίδα σε αδέσποτα ζώα ξεχώρισε την Κάρπαθο! Έχει επισκεφθεί  2 φορές το νησί ως επικεφαλής ομάδας κτηνιάτρων της ΕΔΚΕ έπειτα από πρόσκληση του Σωματείου ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ και 3χο6ν καταφέρει να στειρώσουν εκατοντάδες γάτες τα τελευταία 3 χρόνια.

 

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε) είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο τα μέλη του αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

 

Από το 2018 η Δρ Σαπανίδου διδάσκει ως ακαδημαϊκός υπότροφος ή με συμβάσεις του Π.Δ. 407/80 με αντιμισθία επίκουρου στα τμήματα Κτηνιατρικής ΑΠΘ και Γεωπονίας ΠΔΜ.

Το κύριο ερευνητικό της ενδιαφέρον είναι μελέτη του οξειδωτικού στρες που επηρεάζει τις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα ζώα και στον άνθρωπο.

Ένα μέρος της δουλειάς της παρουσιάστηκε στο τελευταίο συνέδριο που διοργανώθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, την Ελληνική και την Αμερικάνικη Εταιρεία Φυσιολογίας. Ο τίτλος του συνεδρίου ήταν “Mechanisms of Physiological Homeostasis in Health and Disease”.

Συχνά επαναλαμβάνει ότι αγαπά πολύ την Κάρπαθο, τις γάτες της και υπόσχεται να βοηθά όσο και όπου μπορεί τους Φίλους Ζώων Καρπάθου!

1.11.2023

Καρπαθιακά Νέα