Επαρχείο Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου: Τα νέα της εβδομάδας, 10-14/10/2022

Επαρχείο Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου: Τα νέα της εβδομάδας, 10-14/10/2022

Δευτέρα, 10-10-2022
– Συνάντηση Επάρχου με τους κ. Νίκο Γεραπετρίτη και κ. Βασίλη Βιτωρούλη με ανοιχτή ατζέντα σε θέματα γύρω από την Κάρπαθο και τη κοινότητα των Μενετών
– Επίσκεψη του Γραμματέα της ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ κ. Φραγκούλη Ιωάννη και ενημέρωση για τα θέματα και τις δράσεις της, μία εκ των οποίων ήταν τα εγκαίνια του εργαστηρίου για τα Κασσιώτικα ντολμαδάκια. Ταυτόχρονα, υπήρξε επικοινωνία με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου .
Στην ανωτέρω επίσκεψη παρευρέθη η κα Έφη Ιωαννίδου (Πρόεδρος Συλλόγου Απανταχού Πηγαδιωτών Αττικής), η οποία ευχαρίστησε την Έπαρχο για την άψογη συνεργασία την οποία είχαν και θεωρεί δεδομένη τη διοργάνωση και άλλων κοινών δράσεων.
Τρίτη, 11-10-2022
– Η Έπαρχος είχε συνάντηση στο γραφείο του Επαρχείου με τον κ. Ζαφείρη Ταμπακίδη, Υποδιοικητή Αεροναυτιλίας (ΥΠΑ), τον οποίο και ενημέρωσε για θέματα που αφορούν τον αερολιμένα Καρπάθου. Θέματα αναπτυξιακά, όπως είναι η επέκταση πίστας και ο διάδρομος προσγείωσης και θέματα που άπτονται της καθημερινότητας. Ο κύριος Ταμπακίδης δεσμεύτηκε να έχει μία τακτική επικοινωνία με την Έπαρχο, προκειμένου τέτοια θέματα να επιλύνονται άμεσα.
– Στη συνέχεια παρευρέθηκε στην Τ.Κ Απερίου για τον εορτασμό της 78ης επετείου της απελευθέρωσης της Καρπάθου.
Τετάρτη, 12-10-2022
– Επίσκεψη της Επάρχου κας Νικολαΐδου Καλλιόπης και του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών κου Καρατάσιου Ιωάννη στην Ηρωική Νήσο Κάσο. Αρχικά, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Η.Ν. Κάσου, όπου και συζήτησαν θέματα του νησιού.
Αργότερα, μετέβησαν στα ρέματα «Φράχτης», «Σκυλλάς» και «Εμπασιά» με σκοπό την αυτοψία τους για την άμεση έναρξη εργασιών. Παράλληλα, συναντήθηκαν με φορείς και Συλλόγους της Η.Ν. Κάσου με απώτερο σκοπό τη συνδιοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων
Πέμπτη, 13-10-2022
– Επίσκεψη του πρώην Κοινοτάρχη Ολύμπου κ. Νικόλαου Κανάκη, όπου και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την Όλυμπο.
– Συνάντηση με την Πρόεδρο του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου κα Ειρήνη Γεργατσούλλη – Γιάννουστα, η οποία με πολλή χαρά μας ανακοίνωσε την παραχώρηση ενός χώρου στη Ρόδο με σκοπό τη δημιουργία Μουσείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Καρπάθου και ζήτησε τη συνδρομή μας για τη υλοποίηση του.

Παρασκευή, 14-10-2022

– Μας επισκέφτηκε η Διευθύντρια του Δημοτικού Απερίου κα Αναστασία Βδοκάκη με την πρόταση δημιουργίας, μέσω του ΚΕΚ Γεννηματάς, μίας σχολής γονέων.